U bent hier

Samenaankoop regenwatertonnen 2021

Vang jij al hemelwater op? Schrijf je in voor de samenaankoop regenwatertonnen!

De gemeente Rotselaar organiseert samen met Interleuven een samenaankoop regenwatertonnen.

Ik heb interesse in een regenwaterton

 

Samen aankopen, dat is voordelig

Een regenwaterton is een heel laagdrempelige oplossing voor het opvangen van hemelwater. Dankzij de samenaankoop kun je deze regenwaterton voordelig aankopen én beroep doen op de arbeidersploegen van sociale werkgever IGO voor de levering en plaatsing. Zelf installeren mag uiteraard ook. Het gaat om een bovengrondse (kunststof) regenwaterton.

Interesse?

Vul dan alvast, geheel vrijblijvend, het formulier in (geen aankoopverlichting) via de knop bovenaan deze pagina.

Beslis mee over de leverancier!

Interleuven stelt een werkgroep samen van inwoners uit verschillende deelnemende gemeenten. Zij beslissen welke firma's de regenwatertonnen mogen aanleveren.

Kun jij je enkele keren vrij maken in de periode februari tot april en wens je actief online deel te nemen aan de werkgroep, geef dit dan aan op het invulformulier. Je wordt in februari gecontacteerd voor een eerste bijeenkomst van de werkgroep.

Drinkbaar water wordt schaars

De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte. Net zoals vele lokale besturen was ook Rotselaar genoodzaakt tot het afkondigen van besparende maatregelen voor gebruik van grond- en leidingwater. Drinkbaar water is een schaars en kostbaar goed en daar moeten we ons bewust van zijn.

Gerichte aanpak voor hergebruik hemelwater

Op grote schaal worden er al heel wat maatregelen genomen om het hergebruik van hemelwater te vergroten (gescheiden riolering, inzetten op ontharding van percelen, het plaatsen van regenwaterputten, het creëren van wadi's, ...).

Met het plaatsen van een regenwaterton kan ook jij je steentje bijdragen en je planten zullen dankbaar zijn voor het extra water tijdens de droge zomermaanden.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter