U bent hier

Schuldhulpverlening

Wat?

Als je problemen hebt met het correct beheren van je uitgaven en het opvolgen en uitvoeren van je administratie (rekeningen tijdig betalen, plannen opmaken...), kan budgetbegeleiding of budgetbeheer een mogelijke oplossing zijn.

Budgetbegeleiding

Een maatschappelijk werker maakt samen met jou een inventaris op van je eventuele schulden en stelt een budgetplan op. Je krijgt hulp bij het zelfstandig beheren van je budget op basis van het opgestelde budgetplan.

Budgetbeheer

Budgetbeheer gaat verder dan budgetbegeleiding. Bij budgetbeheer ontvangt de maatschappelijk werker jouw inkomsten rechtstreeks en doet de betalingen van je vaste kosten en schulden in jouw plaats. Zelf krijg je leefgeld om eten mee te kopen of om andere noodzakelijke aankopen te kunnen betalen.

Wanneer kan ik schuldhulpverlening krijgen?

Je komt altijd eerst langs op de zitdag. Hier bekijkt de maatschappelijk werker met jou of je nood hebt aan budgetbeheer en/of schuldbemiddeling.

Vervolgens kom je op de lijst voor budgetbeheer terecht en neemt een van de maatschappelijk werkers van de dienst schuldhulpverlening contact met je op om een afspraak te maken.