U bent hier

Snelheidslimiet 30km/u in stationsomgeving Wezemaal

Er geldt een nieuwe snelheidslimiet van 30km/u in de Langestraat, ter hoogte van de stationsomgeving. Verder wordt de zone 50  uitgebreid in de Langestraat en Steenweg op Wezemaal.

De Langestraat en Steenweg op Wezemaal zijn twee drukke straten met veel autoverkeer. Bovendien zijn er heel wat voetgangers en fietsers aanwezig. Om de omgeving van het station en de route erheen veiliger te maken, heeft de gemeenteraad op 26 januari 2021 ingestemd om de snelheid te verlagen op een stuk van de Langestraat en een stuk van Steenweg op Wezemaal.

In de stationsomgeving geldt vanaf nu een snelheidslimiet van 30km/u.

In de Langestraat en Steenweg op Wezemaal komt een uitbreiding van de zone 50. Zo wordt de zone vanaf het kruispunt Langestraat/Winkelveldbaan/Bessenlaan tot aan de bebouwde kom van Rotselaar Heikant een rijzone met een snelheidslimiet die beter past bij de verkeerssituatie in deze omgeving.

Met deze nieuwe snelheidslimieten streeft het bestuur naar meer verkeersveiligheid. Tegelijkertijd wilt de gemeente het veiligheidsgevoel van voetgangers en fietsers vergroten zodat een wandel- of fietstocht naar het station aangenamer en vanzelfsprekender wordt dan snel even de auto nemen.

 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter