U bent hier

Strooiplan: eerst de drukste plaatsen

De technische uitvoeringsdienst stelt tijdens de winterperiode alles in het werk om de wegen en de fietspaden bereikbaar te houden. Daarom werd een strooiplan opgesteld waarbij naar een evenwicht werd gezocht tussen het veilig houden van de wegen en de belasting van het strooizout op het milieu. 

In eerste fase worden de belangrijkste verkeersassen voor zowel auto- als fietsverkeer vrijgemaakt. Ook gevaarlijke bochten, brugdekken en hellingen worden in deze fase aangepakt. Gewone woonstraten en wijken worden in deze fase nog niet gestrooid. Enkel bij aanhoudende sneeuwval (meerdere dagen) schakelen we over naar fase 2 en worden de secundaire wegen gestrooid.

Mogen we rekenen op je medewerking?

  • Laat je niet verrassen! Pas je rijstijl aan en hou rekening met een langere reistijd als je echt de baan op moet.
  • Werk mee aan de veiligheid van de voetgangers en hou het voetpad voor je woning sneeuwvrij. Dat is trouwens verplicht volgens het politiereglement. Let er wel op om de geruimde sneeuw niet op de het fietspad of de rijweg te gooien. Wees ook solidair met buren die het misschien fysiek moeilijker hebben om de sneeuw voor hun woning te ruimen.

 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter