U bent hier

Toontje met zijn verken

Kermis of feestelijkheid
Activiteit afbeelding: 
Zaterdag 19 januari 2019: Toontje met zijn verken
Vanaf 18 uur

Zoals elk jaar nodigen de Landelijke Gilde, het Davidsfonds , het zangkoor Sint-Cecilia en onze pastoor Peter Kastekkere uit op het ‘Feest van Sint-Antonius’ .
Zoals al zoveel jaren sinds de 17de eeuw – sommigen zeggen zelfs sinds 1477 - worden in onze gemeente rond het feest van Sint-Antonius varkenskoppen (en boter) geofferd en na de hoogmis per opbod verkocht. De opbrengst gaat steeds naar projecten waarvoor mensen uit Rotselaar zich inzetten.

2.700 Euro was het onverwacht mooie bedrag dat we vorig jaar dankzij de medewerking van velen aan Katrien Ghoos en het Wereld Voedsel Programma van de Verenigde Naties konden overmaken voor een project dat haar nauw aan het hart ligt: KINDEREN in KIECH KUON.

Dit jaar werken we voor de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingsamenwerking (GROS) die zich vooral inzet voor opleidingsprojecten voor vrouwen, voor het stimuleren en uitbouwen van lokale productie en onderwijs in ontwikkelingslanden, voor opvangprojecten voor straatkinderen en uitbreiding van de gezondheidszorg in lokale dorpjes

We blijven trouw aan onze poging om ons ‘Toontje moderner en aangepast aan de moderne tijd’ te maken en wijken ook dit jaar uit naar zaterdagavond in plaats van de vroegere verkoop van varkenskoppen na de zondagsmis.


Zaterdag 19 januari 2019

• 18 uur: aangepaste eucharistieviering in Sint-Pieterskerk;
• 18.45 uur: verkoop van varkenskoppen, groenten en fruit,drank, soep, chocolade en pralines, verrassingsgeschenkjes met begeleiding van muziek.en animatie.
Waar: 
Sint-Pieterskerk
Dorp
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs: 
Gratis
Basistarief: 0,00 €

Vertel het verder