U bent hier

Toontje met zijn Verken

Kermis of feestelijkheid
Activiteit afbeelding: 
Zoals elk jaar nodigen de Landelijke Gilde, het Davidsfonds, het zangkoor Sint-Cecilia en onze pastoor Peter Kastekkere uit op het ‘Feest van Sint-Antonius’ .
Zoals al zoveel jaren sinds de 17de eeuw – sommigen zeggen zelfs sinds 1477 - worden in onze gemeente rond het feest van Sint-Antonius varkenskoppen (en boter) geofferd en na de hoogmis per opbod verkocht. De opbrengst gaat steeds naar projecten waarvoor mensen uit Rotselaar zich inzetten.
Dit jaar steunen we een voorstel van Jos Massie, onze vertrouwde en trouwe oproeper bij de verkoop, een onderwijsproject in Lodja, Congo: ‘Ekimanyelo vzw’.
Deze vzw biedt, omdat onderwijs een basisrecht is voor iedereen, gratis onderwijs aan. Armoede mag niet uitsluiting betekenen. Het project streeft ernaar zoveel mogelijk meisjes aan te trekken: waar meisjes onderwijs volgen, vergroot hun rol binnen de gemeenschap en zal de armoede teruggedrongen worden.
Een plezierig weetje. Zuster Victoria, de tante van onze voorzitter werkte tussen 1930 en 1965 in het ziekenhuis van Lodja waar ze gedurende een hele tijd medewerkster was van de Vlaamse lepradokter Frans Hemerijckx.
Waar: 
Sint-Pieterskerk
Dorp
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs: 
Gratis
Basistarief: 0,00 €

Vertel het verder