U bent hier

Toverkasteel voor GBS Het Nest

Gemeentelijke basisschool Het Nest in Wezemaal beschikt over een mooi, nieuw speeltoestel op de kleuterspeelplaats. De gemeente investeert 35.000 euro in een gloednieuw toverkasteel. 

Sinds deze week kunnen de kleuters van gemeentelijke basisschool Het Nest zich volledig uitleven in hun gloednieuw toverkasteel. Het vorige speeltoestel was na vele jaren dienst toe aan vervanging. Om de kleuters zo snel mogelijk te laten genieten van hun nieuwe speeltuig, staken enkele behulpzame ouders de handen uit de mouwen tijdens de kerstvakantie. Samen deden ze de nodige voorbereidingen, zodat de installatie onmiddellijk na de vakantie kon gebeuren.

Een delegatie van het schepencollege mocht vandaag de site officieel en coronaproof openen, samen met ‘de jarigen van de week’. Doorheen de dag ging elke kleuterklas op verkenning met behulp van een oudere klas, zo konden ze rustig wennen aan de verandering op hun speelplaats. Op het Toverkasteel met dubbele uitkijktoren kunnen ze al hun motorische vaardigheden oefenen: zwieren, klimmen, glijden, kruipen, balanceren, … Ook buiten de schooluren kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten op het speeltoestel.

De naschoolse kinderopvang Ferm zit namelijk op dezelfde locatie. Voor het toverkasteel maakte Rotselaar 35.000 euro vrij. De komende jaren plant het gemeentebestuur nog meer investeringen voor de vergroening van de speelplaats. Dit speeltuig, gemaakt van duurzame materialen, zal feilloos worden geïntegreerd in deze vergroeningsplannen.

 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter