U bent hier

VERDIEP 2 | Club Night / Pamina en niks anders

Theatervoorstelling
Tekst- en muziektheater
Activiteit afbeelding: 
In 2019 viert Fluitenkwartet Pamina, een kamermuziekgroep van 4 professionele fluitisten, haar 20 jaar bestaan. In deze 20 jaar heeft Pamina talloze concerten gegeven in binnen- en buitenland, speciaal voor het ensemble geschreven werken uitgevoerd en muziektheaterproducties gecreëerd.

Christine Achten, Joke Jodts, Leen Indigne en Daniëlla Leleu vieren hun jubileum met een nieuwe muziektheaterproductie waarin ze de naam van hun kwartet ‘Pamina’ als uitgangspunt nemen. Het vrouwelijk personage uit ‘de Toverfluit’ van Wolfgang Amadeus Mozart groeit in het operalibretto uit tot een rijpe vrouw en bereikt met vallen en opstaan een eigen evenwicht tegenover haar dominante moeder. Een thema van alle tijden. Schrijver en toneelauteur Erik Vlaminck, recent nog in de belangstelling met zijn nieuwste roman ‘De Zwarte Brug’ en de theaterproductie ‘De Wattman’, schreef de theatertekst.

‘Pamina en niks anders’ is een eigentijds verhaal over een moeder-dochter relatie, een relatie die onder druk staat omdat de dochter haar eigen weg gaat, een relatie waarin zowel liefde als verwijten naar boven komen, een relatie waarin antwoorden gezocht worden op vele ongestelde vragen, een relatie waarin geheimen veel te lang gekoesterd werden, kortom een relatie van alle tijden onder gewone mensen zoals u en ik. Diepgang en humor versterken mekaar en raken de toehoorders in hun diepste wezen.

Actrice Karen De Visscher neemt de dubbele moeder- en dochterrol voor haar rekening, onder de regie van de ervaren actrice, docente en theaterregisseur Rita Wouters. Fluitenkwartet Pamina bewerkt de muziek uit ‘de Toverfluit’ van Mozart voor deze productie. Door de gevarieerde sfeerschepping en het uitgebreide instrumentarium worden de emoties van de toehoorders subtiel bespeeld. Ook het vocale komt hierbij aan bod. Zoals in al haar concerten verrast Pamina de aanwezigen met alle mogelijkheden van een fluitenkwartet.

Een Club Night met klassieke jubileumtoets, een Club Night die u niet mag missen.


Info en reservatie pat.staes@skynet.be | 0477 21 18 54
Waar: 
Vrijetijdscentrum 'de Mena'
Provinciebaan 2
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs: 
€ 15.0
Basistarief: 15,00 €; VVK: 12,00 €

Vertel het verder