U bent hier

VERDIEP 2 | Kunstroute Hageland / An Stratsaert - Hilde Kubben

Tentoonstelling
Activiteit afbeelding: 
Een novembermaand lang genieten van kunst. Dat is editie 5 van de Kunstroute Hageland van de IGCS. De keuze aan thuisateliers in Rotselaar, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Holsbeek en Begijnendijk is wederom zeer groot. VERDIEP 2 opent de deuren in GC ‘de Mena’ en VERDIEP 2 speelt op locatie in cultuurhuis ‘de Jack-Op’ en in het Bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn. Laat u een maand lang verbazen en vindt dat ene kunstwerk van uw dromen.

VERDIEP 2 GC ‘de Mena’
Ann Stratsaert | Hilde Kubben

Ann Stratsaert werd geboren in Duitsland maar woont sinds 2000 in Tremelo. Als creatieveling vond ze al snel de weg naar de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst en schilderde er vijf jaar lang in de Werchterse afdeling. Aan de Academie van Lier volgde ze de specialisatiegraad, optie schilderkunst en maakte er in de keuzeateliers kennis met beeldhouwen. In de Rillaarse afdeling van de HABK kreeg ze later vijf jaar les van beeldhouwer Maarten Ceulemans.
Vandaag boetseert Ann voornamelijk. Zij focust zich in haar werken op het menselijke lichaam. Het ontstaan van een beeld ontspringt veelal door iets wat haar triggert zoals een foto, film, tekening, gezegde of een gebeurtenis. Ann Stratsaert laat emotie zien in haar overwegend vrouwelijke beelden en laat ruimte vrij voor eigen interpretatie. Haar beelden zijn vaak ingetogen met een subtiele beweging die de toeschouwer telkens aan het denken zet.

Creativiteit betekent voor Hilde Kubben de tijd en de wereld verliezen, zoekende naar de juiste lijn, de boeiendste vorm en de gepaste kleur.
De laatste 30 jaar volgde Hilde zowat alle afdelingen van de academie in avondonderwijs: schilderen, modeltekenen, beeldhouwen, monumentale kunsten en momenteel grafiek. Vooral gefascineerd door 'de mens' in al zijn facetten. Lichaam en ziel. Complex, intrigerend. Van boeiende babbel tot één lijn. Van sociaal intermezzo tot tweedimensionale volumes en beweging.
De essentie proberen vinden in eenvoud of net de complexiteit proberen weergeven door krabbels en drukte en schaduwen. Transparanties die de toeschouwer toelaten zijn eigen beeld of lijn te distilleren.
Waar: 
Vrijetijdscentrum Mena
Provinciebaan 2
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs: 
Gratis
Basistarief: 0,00 €

Vertel het verder