U bent hier

VERDIEP 2 | Lijmen - Grof Geschud

Theatervoorstelling
Humor en comedy
Activiteit afbeelding: 
Grof Geschud, een cabaretduo bestaande uit de Belgische Zoerselenaar Lander Severins en de Nederlandse Dinxperloër Myrthe van Velden leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch en is sindsdien onafscheidelijk. Juni 2018 studeerden ze af met de hoogste onderscheiding. In hun afstudeervoorstelling gaan ze eindeloos op zoek naar de ander. Wanneer is twee een paar? Waarom herken ik mezelf in iedereen, maar niet in jou?
Grof Geschud bevraagt het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten in tientallen personages die zich aandienen aan een tempo waardoor je sowieso alle zekerheden loslaat. Van ridders tot perenvlaai, langs Plato en bejaarden, … een ontroerende en hilarische zoektocht om die ander tot op het bot te doorgronden.

°1996, opgegroeid in de bossen van de Zoersele Kempen is Lander steeds op zoek naar de samen in de huidige individualistische maatschappij. In een innig afscheid op een druk treinstation. In de spreeuwen in een avondzon. In twee vreemden op de straat. Pathetiek schuilt om de hoek, wanneer hij bioteksten schrijft maar wat is het lachen met deze kerel. En huilen, dat ook.
°1996, opgegroeid tussen de koeien, verlaten weilanden en afgesneden van de bewoonde wereld, verhuisd naar Utrecht maar toch nooit de Achterhoek uit haar hart kunnen verbannen, blijft Myrthe een fascinatie houden voor verlatenheid. De verlaten natuur, maar vooral de verlaten mens. Wat men wel niet doet om zich maar niet eenzaam te voelen. Verder is het een hartstikke gezellige meid.

Najaar 2019 debuteert dit piepjonge duo met de voorstelling ‘Lijmen’.
De regie is in handen van Minou Bosua en Raf Walschaerts (Kommil Foo).
Bijgevolg als Raf Walschaerts aan de knoppen draait, hoeft u niet te twijfelen om deze jonge veulens aan het werk te zien.

Tekst en spel: Lander Severins | Myrthe van Velden
Regie: Raf Walschaerts (Kommil Foo) | Minou Bosua
Dramaturgie: Annalin van Putten
Klankbord: Jens Vydt
Lichtontwerp: Sander Salden
Co-productie: Grof Geschud | Theater M | Livecomedy
Waar: 
Vrijetijdscentrum 'de Mena'
Provinciebaan 2
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs: 
€ 13.0
Basistarief: 13,00 €

Vertel het verder