U bent hier

VERDIEP 2 op locatie | Festival Arte Amanti / Noémi Tiercet - Agnès Clément

Concert
Klassieke muziek
Activiteit afbeelding: 
Het Arte Amanti festival brengt haar unieke kamermuziekformule naar hartje Rotselaar. Nationale en internationale topartiesten in combinatie met jong klassiek talent in de setting van de Sint-Pieterskerk.
Het voorprogramma met gitaar blijft nog een goed bewaard geheim, maar zal u net zoals Noémi Tiercet en Agnès Clément doen verbazen. Eentje om niet te missen…

Noémi Tiercet | viool
Noémi werd in de lente van 1989 geboren. Op haar vierde begint ze met vioollessen, eerst bij Jeanne-Marie Roobaert aan de muziekacademie van Gosselies, daarna bij Lucie Adamowicz aan de muziekacademie van Marchienne-au-Pont. Tussen 2003 en 2006 volgt ze lessen bij Véronique Bogaerts. Daarna zet ze haar studies verder aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen, eerst in de klas van Henry Raudales, dan bij Tatiana Samouil. Na haar master-diploma met grote onderscheiding volgt ze nog lessen bij Philippe Graffin aan het koninklijk conservatorium van Brussel. Sinds november 2012, neemt ze regelmatig privélessen bij Tedi Papavrami (Genève). Sinds een aantal jaren werkt ze samen met verschillende orkesten zoals Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en Symfonie Orkest van Vlaanderen. Sinds 2010 is ze ook lid van Le Concert Olympique. Vanaf 2019 is Noémi Tiercet solist/aanvoerder van de tweede violen in het orkest van de Munt.

Agnès Clément | harp
In september 2016 wint Agnès Clément de eerste prijs van de internationale muziekwedstrijd van de ARD in München, evenals de publieksprijs en de prijs voor de beste interpretatie van hedendaags werk (Meyer). Deze Franse harpiste, geboren in 1990, volmaakte haar studies harp en fagot aan de conservatoria van Clermont Ferrand en Boulogne-Billancourt. In de harpklas van het Conservatoire National Supérieur de Musique de Lyon krijgt ze op 22-jarige leeftijd de hoogste onderscheiding.
In juli 2010 won Agnes de eerste prijs op de prestigieuze USA International Harp Competition in Bloomington. Voorts won ze ook de Gisele Prijs Tissier-Grandpierre van het instituut van Frankrijk, de tweede prijs van de International Valentino Bucchi Competition in Rome en de derde prijs bij het International Harp Competition Lily Laskine in Parijs.
Sinds haar solodebuut in de Salle Gaveau in Parijs, de Philharmonie in Berlijn en Lyon & Healy Concert Hall in Chicago, wordt ze regelmatig uitgenodigd door tal van gerenommeerde internationale orkesten. Sinds 2013 is Agnès Clément soloharp in het orkest van de Opéra Royal de la Monnaie in Brussel. In 2012 nam ze ‘Dance’ op, haar eerste cd voor soloharp met het Lyon & Healy Records Label. Haar volgende solo-cd wordt dit jaar uitgebracht met het Genuin Classics-label.
Waar: 
Sint-Pieterskerk
Dorpsplein 1
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs: 
€ 15.0
Basistarief: 15,00 €; 60+: 12,00 €

Vertel het verder