U bent hier

VERDIEP 2 | Roland Van Campenhout

Concert
Activiteit afbeelding: 
In de volksmond is Roland de sympathieke, bebaarde bluesmuzikant die nooit op tijd komt en een nomadenbestaan leidt. Veel daarvan is waar, maar het is beter geworden, met ouder te worden en door zijn dochter Emma, met wie hij vandaag ook al eens op de planken durft te staan.

Optreden op het legendarische Jazz Bilzen, op wereldtournee met Rory Gallagher, meer platen dan je op twee handen kan tellen,… Roland is een voorbeeld voor velen. Hij is tevens de ontdekker van velen zoals Pieter Jan De Smet, Steven De Bruyn, en daarenboven ook nog de ideale sidekick van velen, vraag maar aan Jean Blaute, Wannes Van De Velde of Arno (Charles et les Lulus).

Inmiddels 75, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras, de ‘Sound Magician’. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als ‘Ethno-Pop-Folk’ want “Dat is de definitie die ik zelf leuk vind.” giechelt hij vrolijk.

Hij draait al meer dan 50 jaar mee en doet dat nog steeds met brio. Met dank aan zijn indrukwekkende adresboek na jaren van intensieve samenwerkingen met diverse artiesten brengt Roland steevast klasse muzikanten mee op de bühne. Maar hij is wel eigenzinnig genoeg om daarbij niet te snel in zijn kaarten te laten kijken…

“De man die de aarde verkent met ogen en oren wijd open, ondergedompeld in de magie van deze wereld. Later verwerk ik mijn indrukken door teksten te schrijven en muziek te maken. Ik ben onderweg sinds de jaren stillekes, het bracht mij langs de meest diverse landen en continenten. En het zal nooit veranderen, maar waar ik ook kom ontstaat muziek. Muziek die nieuwsgierigheid, transparantie en rusteloosheid ademt.” - M. Fuchs-Gamböck
Waar: 
Vrijetijdscentrum 'de Mena'
Provinciebaan 2
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs: 
€ 19.0
Basistarief: 19,00 €; Senioren (+60j): 18,00 €

Vertel het verder