U bent hier

Vernieuwde fietsroutes: fietskaart 2018

Onze gemeente staat mee centraal in het vernieuwde fietsroutenetwerk. Begin 2018 startte Toerisme Vlaams-Brabant met de vernieuwing van het fietsnetwerk op het terrein. Hierdoor werden enkele fietsroutes in Rotselaar (o.a. Meandersroute, Rock Werchterroute) vernieuwd en kregen ze nieuwe bordjes.

Het accent van de vernieuwingsoperatie lag op het oudste, meest oostelijke deel van het netwerk, het Hageland en Leuven. Langs de rest van het netwerk (in de Groene Gordel) gebeurden onderhoudswerkzaamheden en werden enkele minder ingrijpende trajectwijzigingen doorgevoerd.

Vernieuwingen in Rotselaar

In Rotselaar werden alle fietsroutebordjes vernieuwd.  Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe trajecten en knooppunten toegevoegd:

  • nieuw traject via domein 'Ter Heide' langs de Plas
  • nieuw traject vanaf de Demerdijk naar Baal (Tremelo)
  • nieuw traject tussen Rotselaar en Wilsele

Het nieuwe netwerk is opgesteld met aandacht voor de veiligheid, fietscomfort en beleving van de fietser. Het fietsnetnetwerk toont je de mooiste en veilige fietsroutes met verbindingen tussen de omliggende gemeenten en attractiepolen. Ideaal voor het uitstippelen van een ideale fietstocht in de regio.

Fietskaart en digitale routeplanner

Je kunt de nieuwe fietskaart verkrijgen voor 7 euro op de dienst Toerisme in GC 'de Mena', in Belevingscentrum Rock Werchter X (Cultuurhuis 'de Jack-Op') en het Bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn in Wezemaal.

Of ontdek de digitale fietskaart

 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter