U bent hier

Vernieuwde school voor leerlingen van basisschool Het Nest

Vandaag starten de leerlingen van gemeentelijke basisschool Het Nest het schooljaar in een bijna geheel vernieuwde school. De afgelopen drie jaar investeerde de gemeente Rotselaar 546.000 euro in de vernieuwing van het schoolgebouw en haar infrastructuur. De leerlingen worden verwelkomd in een moderne, veilige leeromgeving. Als kers op de taart kreeg de speelplaats al een eerste opfrissing en volgt nog dit najaar een extra speeltoestel.

Voor het gemeentebestuur van Rotselaar is kwalitatief gemeentelijk onderwijs een prioriteit. Goed onderwijs kan het beste plaatsvinden in goed uitgeruste schoolgebouwen. Daarom investeert de gemeente jaarlijks heel wat middelen in de gemeentelijke scholen.

GBS Het Nest in Wezemaal onderging de voorbije jaren een ware metamorfose. De gemeente Rotselaar investeert in totaal 546.000 euro in de verbouwingen van het schoolgebouw en haar sportinfrastructuur.

Veilig en toegankelijk

De klasgebouwen en de sportzaal zijn aangepast aan de nieuwe brandveiligheidsnormen. Een veilige schoolomgeving is voor het gemeentebestuur een basisvereiste. De gemeente deed daarom belangrijke investeringen in brandveilige plafonds, een vernieuwing van de elektriciteit en een aangepast brandalarmsysteem.

Bij de verbouwingen was ook toegankelijkheid een aandachtspunt. De sportzaal is nu gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en het sanitair is volledig vernieuwd. De buitenmuur van de sportzaal werd voorzien van een AED-toestel. Het toestel is bevestigd aan de straatzijde van de sportzaal en dus toegankelijk het voor iedereen in Wezemaal centrum.

Leren, spelen en lesgeven in een aangename omgeving

De gemeente deed tal van investeringen om zowel de leerkrachten als de leerlingen een aangename leer- en speelomgeving te geven. Vernieuwde mezzanines voor de speelhoeken in de kleuterklassen, inbouwkasten en splinternieuwe ledschermen geven de leerkrachten heel wat nieuwe mogelijkheden in hun klaslokalen.

De school kreeg bovendien een modern audiosysteem, de kleuterlokalen hebben energiezuinige ledverlichting, brandveilige gordijnen en enkele lokalen aan de zonnige kant kregen airconditioning. 

Sportzaal voor iedereen

De sportzaal van de basisschool wordt na de schooluren intensief gebruikt door vele verenigingen uit Rotselaar. Zowel de leerlingen als de verenigingen kunnen vanaf dit schooljaar sporten in een volledig vernieuwde sportzaal met nieuw sportmateriaal dat netjes opgeborgen kan worden in een afsluitbare opbergruimte. Er werd eveneens een digitale toegangscontrole aan de sportzaal geplaatst zodat de toegang na de schooluren veel eenvoudiger wordt voor de verenigingen. Voor de vernieuwing van de turnzaal ontving de gemeente een subsidie van 100.000 euro van de Vlaamse Overheid.

Ravotten troef

Naast de schoolgebouwen en de sportzaal, kreeg ook de speelplaats van Het Nest al een eerste opwaardering met leuke speeltipi’s. Dit najaar wordt nog een tweede toestel geplaatst en in de komende beleidsperiode zal de volledige speelplaats onder handen worden genomen om kinderen meer uit te dagen op vlak van beweging en natuur. Voor de aankoop van de tipi’s ontving de gemeente een subsidie van 18.000 euro.

Naast de investering van 546.000 euro in school Het Nest in Wezemaal investeerde het gemeentebestuur ook in nieuwe speeltoestellen voor de andere gemeentelijke scholen: school De Straal in Rotselaar (30.000 euro), De Kameleon in Werchter (56.000 euro) en school Heikant (42.000 euro). Zo beleven de vele kinderen in Rotselaar vandaag een prachtige eerste schooldag!

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter