U bent hier

Vernieuwingswerken en extra signalisatie

Deze weken wordt er hard gewerkt in de Rotselaarse straten. Heel wat vernieuwingswerken worden uitgevoerd om de straatinfrastructuur te verbeteren. Het gaat zowel om asfaltering, betonwerken als nieuwe wegmarkeringen.

Vernieuwingswerken aan het wegdek

De Schrikstraat, Catharinalaan, Duitsveldbaan, Holsbeeksebaan, Kerkebroekstraat en Vlagstraat worden opnieuw geasfalteerd. Er wordt voor gekozen om net deze straten te vernieuwen omdat het fietsstraten zijn of goede fietsverbindingen naar de scouts, chiro of het jeugdhuis. Zeker voor fietsers is een goede rijbaan zonder putten belangrijk.

Tegelijk worden er ook veel betonplaten vervangen om de rijbaan te verbeteren. Ook het verkeersplateau in de Hogeweg zal worden vernieuwd. In een volgende fase van dit werk zullen er op verschillende plaatsen ook nieuwe voegvullingen gebeuren. Dit verbetert de kwaliteit van de rijbaan en neemt enige geluidshinder of trillingen weg voor de buurt. De gemeente investeert in totaal maar liefst 327.000 euro in dit vernieuwingsproject. 

Extra signalisatie fietsstraten

Daarnaast zal de signalisatie in fietsstraten de komende weken worden aangevuld. Om er de verkeersregels beter af te dwingen komen er extra wegmarkeringen, infoborden en elektronische borden die bestuurders op hun snelheid wijzen. Deze maatregelen passen in het fietsplan van Rotselaar waarbij de herkenbaarheid van de fietsstraten worden verhoogd. Dit is een bijkomend gemeentelijk investeringsproject van 50.000 euro. 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter