U bent hier

Vervangingsbouw Sint-Antonius

Binnenkort start de bouw van 32 sociale huurwoningen in de Sint-Antoniuswijk, ter vervanging van de 13 bestaande seniorenwoningen.

Het nieuwe project omvat de bouw van 26 appartementen en 6 woningen en de heraanleg van de openbare ruimte in het centrum van de wijk, zodat zowel bewoners als omwonenden meer kunnen genieten van de publieke buitenruimte in de wijk. De wijk heeft door zijn park en netwerk van trage wegen een rustig karakter, zonder doorgaand verkeer.

Tegen de zomer dient SWaL de aanvraag tot omgevingsvergunning in. In de lente van 2022 zouden de werken starten. Maar de aanvraag wordt ingediend, krijgt de buurt de kans om hun suggesties en opmerkingen te bezorgen. Neem hiervoor contact op met SWaL via de gegevens onderaan deze pagina. Opgelet, doe dit voor 16 april 2021! Met deze reacties gaat SWaL dan aan de slag om bij te sturen indien nodig.

Het lokaal bestuur van Rotselaar zet deze beleidsperiode extra in op sociaal wonen en investeert hier ook in, samen met huisvestingsmaatschappij Sociaal Wonen arrondissement Leuven (SWaL). Mensen die het financieel moeilijker hebben, moeten de kans krijgen om volwaardig te kunnen wonen binnen de gemeente en dus komen er de volgende jaren vier woonprojecten, die samen goed zijn voor maar liefst 120 nieuwe en betaalbare sociale woningen.

Omwille van de corona-maatregelen is het niet mogelijk om een fysieke info-avond te houden om het project voor te stellen. Indien je je wil inschrijven als kandidaat-huurder in het nieuwe project, kun je ook bij SWaL terecht voor meer informatie.

Meer informatie?

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter