U bent hier

Voorbereidende proefsleuven voor werken Dijlebrug

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Provinciebaan, voert vanaf donderdag 23 maart voorbereidende werken uit in het kader van de vernieuwing van de Dijlebrug.

Op de Provinciebaan (N229), tussen de Dijlebrug en het kruispunt met de Haachtsesteenweg, worden over een afstand van ongeveer 400 meter een tiental kleine zones als proefsleuf opengelegd. Het gaat om voorbereidende werken voor de vernieuwing van de Dijlebrug die in september 2023 start. Met de werken gaat de aannemer de ligging van de nutsleidingen (gas, water, elektriciteit) ter hoogte van de werfzone na. Op die manier worden de nutsleidingen niet onverwacht beschadigd tijdens de werken.

Wanneer?

Zonder technische problemen of slecht weer, volgen de werken de volgende planning:

  • Proefsleuven openleggen: donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023
  • Metingen nutsleidingen: maandag 27 maart 2023
  • Verder dichten van proefsleuven: dinsdag 28 en woensdag 29 maart 2023

De aannemer zorgt voor aangepaste signalisatie en zet de openingen af met hekken.

Hoe rijden?

De Provinciebaan blijft bereikbaar voor doorgaand autoverkeer en openbaar vervoer. Er zal wel een week extra hinder zijn. Tijdens de werken wordt de bestaande snelheidsbeperking van 30 km/u ter hoogte van de Dijlebrug uitgebreid tot aan het kruispunt met de Haachtsesteenweg. De aannemer zal niet gelijktijdig aan beide zijden van de rijweg werken, zodat verkeer mogelijk blijft.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdelijk niet vlot doorfietsen. Als je binnen deze zone niet woont, werkt of een handelszaak moet bereiken, neem je best een alternatieve route langs de zijstraten of het jaagpad aan de Demer.

Vragen over deze werken?

Bezorg je vraag, samen met de juiste locatie van de weg, via meldpuntwegen.be.

Meer informatie lees je in onderstaande bewonersbrief.

Lees de bewonersbrief

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter