U bent hier

Werken aan dubbelrichtingsfietspad Aarschotsesteenweg

Het dubbelrichtingsfietspad tussen de rotonde in Rotselaar en Wezemaal-Centrum wordt vernieuwd. Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, beheerder van de Aarschotsesteenweg, zal de vernieuwing uitvoeren van 26 juni tot en met 14 juli.

De gemeente Rotselaar was al een tijd vragende partij voor de vernieuwing van het belangrijke fietspad. Het dubbelrichtingsfietspad dat door veel pendelaars en schoolgaande jeugd gebruikt wordt, was immers al een tijd in slechte staat. Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ging op die vraag in en vernieuwt het fietspad in afwachting van de volledige herinrichting van de Aarschotsesteenweg.

AWV vervangt het huidige fietspad met klinkers door een comfortabele asfaltlaag. Aan de kruispunten met de zijstraten, komt een nieuwe rode markering om het fietspad extra in de kijker te zetten. De ingreep moet het fietscomfort en de veiligheid verhogen.

Éénrichtingsverkeer richting Wezemaal-Centrum

Van de rotonde richting Wezemaal-Centrum blijft de Aarschotsesteenweg bereikbaar. In de andere richting volgen auto's een omleiding via de Langestraat, Steenweg op Wezemaal, Torenstraat en Stationsstraat. Zwaar verkeer wordt door aankondigingsborden aangemaand om op de E314 te blijven.

Voor lokaal verkeer blijven de kruispunten met de Eektweg, Eekstraat en het Gemeentepad open. De uitrit van het Montfortcollege wordt vanaf 1 juli tijdelijk dubbelrichting om de afsluiting van het kruispunt met de Abdijlaan op te vangen. Ook de Delhaizesite blijft bereikbaar voor bezoekers. Je kunt de site bereiken via de Langestraat, Vleugtweg, Eektweg en Aarschotsesteenweg. De Eektweg en het kruispunt met de Eektstraat zullen dan opengesteld worden voor alle verkeer. Uitrijden kan via de Aarschotsesteenweg richting Wezemaal-Centrum.

Hoe kun je fietsen?

Fietsers kunnen een aangeduide omleiding volgen via de Langestraat, Vleugtweg, Abdijlaan en het fietspad op het domein van het Montfortcollege.

Meer informatie?

Voor alle informatie over de werken kun je terecht op de website van AWV. Omwonenden ontvangen ook nog een bewonersbrief van AWV met alle informatie voor de start van de werken.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter