U bent hier

Wielerwedstrijd Grote Prijs Vermarc Sport

Rotselaar is fier om de Grote Prijs Vermarc Sport te verwelkomen in onze gemeente. We zijn verheugd dat, met deze eerste nationale wedstrijd voor profs, het wielerseizoen terug op gang wordt getrokken. Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij lokale ondernemer Vermarc Sport, gespecialiseerd in wieler- en sportkledij.

Als gemeentebestuur zetten we graag mee onze schouders onder dit unieke project. Het biedt onze inwoners een mooie kans om een wielerwedstrijd op hoog niveau in eigen gemeente te zien. Het vertrek is voorzien om 13.30 uur.

Om deze nationale wielerwedstrijd op een veilige manier te kunnen organiseren, worden er speciale maatregelen genomen. Zo zullen de start- en aankomstzone niet publiek toegankelijk zijn om een concentratie van mensen te voorkomen. Daarnaast doet de organisatie een oproep aan elke toeschouwer om zich maximaal te verspreiden over het parcours en daarbij de veiligheidsafstand maximaal te respecteren.

Parcours

Het parcours loopt in Rotselaar - komende van Klein-Vlasselaar - via de Beninksstraat, Steenweg op Nieuwrode, Langestraat, Bergenhof, Panoramalaan, Beatrijslaan, Paternosterstraat, Valleilaan en de Bert Leysenlaan (in die richting). Het volledige traject vind je hier.

Verkeersmaatregelen

 • Over het volledige parcours wordt tijdens de wielerwedstrijd eenrichtingsverkeer ingevoerd en een stilstaan- en parkeerverbod voorzien.
 • Ook in de Kapellekensweg (tussen Kerzestraat en Beninksstraat) wordt parkeerverbod ingevoerd, evenals op de parking op de hoek met de Beninksstraat.
 • In de Olivierstraat (van de Langestraat tot de Galgenstraat) geldt een parkeerverbod en de straat is verkeersvrij met uitzondering voor bewoners.
 • In een deel van de Kerkstraat wordt langs één zijde een parkeerverbod voorzien.
 • Er is een parkeerverbod op het pleintje aan de kruising van de Steenweg op Nieuwrode en de Beninksstraat in Wezemaal centrum (aan het monument).
 • Op een deel van het Wezemaalplein geldt parkeerverbod.
 • Er geldt een parkeerverbod op de parkeerstrook van de Aarschotsesteenweg tussen de Galgenstraat en de Bert Leysenlaan.
 • Er is extra parking voorzien in de Steenweg op Nieuwrode (ingang parking tegenover huisnummers 37/41).

Doorgaand en lokaal verkeer

 • Het doorgaand verkeer komende van Rotselaar centrum (Torenstraat en Steenweg op Wezemaal) wordt omgeleid via de Kerkhofstraat, Steenweg op Gelrode en Zallaken richting Aarschotsesteenweg.
 • Er blijft doorgaand verkeer mogelijk op de hele Aarschotsesteenweg.
 • Lokaal verkeer voor Wezemaal wordt vanop de Aarschotsesteenweg omgeleid via Rigessel, Holsbeeksebaan en Steenweg op Nieuwrode richting Vlasselaar.

Meer informatie: www.groteprijsvermarc.com

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter