U bent hier

Wielerwedstrijd Grote Prijs Vermarc Sport op 15 mei

Rotselaar is fier om, voor het tweede jaar op rij, de Grote Prijs Vermarc voor elite profs te verwelkomen in onze gemeente. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 15 mei 2021. Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij lokale ondernemer Vermarc Sport, gespecialiseerd in wieler- en sportkledij.

Als gemeentebestuur zetten we graag mee onze schouders onder dit unieke project. Het biedt de inwoners een mooie kans om een wielerwedstrijd op hoog niveau in eigen gemeente te zien. Het vertrek is voorzien om 14 uur.

Om deze nationale wielerwedstrijd op een veilige manier te kunnen organiseren, worden er speciale maatregelen genomen. Zo zullen de start- en de aankomstzone niet publiek toegankelijk zijn om een concentratie van mensen te voorkomen. Daarnaast doet de organisatie een oproep aan elke toeschouwer om zich maximaal te verspreiden over het parcours en daarbij de veiligheidsafstand maximaal te respecteren. Blijf de coronamaatregelen volgen: houd steeds een veiligheidsafstand van minimum 1,5 meter en draag altijd een mondmasker. Er geldt een mondmaskerplicht voor alle toeschouwers en passanten langsheen het volledige parcours. De politie zal actief controleren op de handhaving van dit gemeenteraadsbesluit.

Je kunt de wielerwedstrijd ook volgen via de live-uitzending van de regionale televisiezender ROB-tv. De wedstrijd kan ook gevolgd worden via de digitale livestream van Sporza. Zo kan je als inwoner ook het vertrek en de aankomst live volgen!

Parcours

Het parcours loopt in Rotselaar - komende van Klein-Vlasselaar - via de Beninksstraat, Steenweg op Nieuwrode, Langestraat, Bergenhof, Panoramalaan, Beatrijslaan, Paternosterstraat, Valleilaan en de Bert Leysenlaan (in die richting). 

Verkeersmaatregelen

 • Over het volledige parcours wordt, tijdens de ganse duur van de wielerwedstrijd (vanaf 13 uur), eenrichtingsverkeer ingevoerd en een stilstaan- en parkeerverbod voorzien.
 • Tijdens elke doortocht, die wordt aangekondigd door de wagen met de rode vlag en beëindigd door de wagen met de groene vlag, is het verboden om het parcours en de openbare weg te betreden.
 • In de hele Paternosterstraat geldt parkeerverbod. Ook in de Kapellekensweg (tussen Kerzestraat en Beninksstraat) is er parkeerverbod, evenals op de parking op de hoek met de Beninksstraat.
 • In de Olivierstraat (van de Langestraat tot de Galgenstraat) en de zijstraten Wolfakkerweg en Vinneveldweg geldt een parkeerverbod en deze straten zijn, evenals de Hertogstraat, verkeersvrij met uitzondering voor bewoners.
 • In een deel van de Kerkstraat wordt langs één zijde een parkeerverbod voorzien.
 • Er geldt een parkeerverbod op de parkeerstrook van de Aarschotsesteenweg tussen de Galgenstraat en de Bert Leysenlaan.
 • De bushaltes van lijn 335 Aarschot-Leuven blijven behouden, in de andere richting worden de haltes aangepast, contacteer De Lijn voor meer informatie via www.delijn.be (of 070 220 200).
 • Het treinverkeer en de bediening van het station in Wezemaal verloopt normaal.

Doorgaand en lokaal verkeer

 • Op het hele parcours geldt éénrichtingsverkeer in de richting met de wielerwedstrijd mee.
 • Met de fiets is het mogelijk om zich te verplaatsen, behalve tegen de rijrichting van de wedstrijd. In de verkeersvrije en publieksvrije zone en de vertrek- en aankomstzone mag ook niet gefietst worden.
 • Lokaal verkeer voor Wezemaal wordt vanop de Aarschotsesteenweg omgeleid via Rigessel, Holsbeeksebaan en Steenweg op Nieuwrode richting Vlasselaar.
 • Het doorgaand verkeer komende van Rotselaar-centrum (Torenstraat en Steenweg op Wezemaal) wordt omgeleid via de Kerkhofstraat, Steenweg op Gelrode en Zallaken richting Aarschotsesteenweg/Leuvensesteenweg.
 • Er blijft doorgaand verkeer mogelijk op de hele Aarschotsesteenweg in de richting van Aarschot naar Leuven, als is het aangeraden om de autostrade E314 te nemen.
 • Van Rotselaar naar Aarschot rijdt u best via de autostrade E314. Lokaal verkeer uit Rotselaar rijdt best via de Steenweg op Gelrode en de Begijnendijksesteenweg naar Aarschot.
 • Verkeer naar Kortrijk-Dutsel of Nieuwrode kiest voor de Steenweg op Holsbeek en dan via de autostrade E314 of Holsbeek-centrum, afhankelijk van de bestemming.

Meer informatie: www.groteprijsvermarc.com

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter