U bent hier

Acht nieuwe bijenhotels in Rotselaar

Rotselaar is een bijvriendelijke gemeente en doet er alles aan om deze nuttige beestjes een handje te helpen. Naast het aanplanten van bijvriendelijk openbaar groen werden er recent acht nieuwe bijenhotels geplaatst.

Wilde bijen hebben het vandaag erg moeilijk in een landschap waarin steeds minder nectarplanten voorkomen. Ook hebben ze te lijden onder pesticidengebruik en ziektes. Maar bijen zijn hard nodig voor de bestuiving van zowel landbouwgewassen en fruitbomen als van onze wilde bloemen en planten.

Met een bijenhotel geven we de bijen een duwtje in de rug. Bijenhotels zijn gemaakt van natuurlijke materialen, die ideaal zijn voor solitaire bijen om hun nest in te maken. De goedgeplaatste bijenhotels zijn ook een goede zaak voor de biodiversiteit.

Er zijn in totaal acht bijenhotels geplaatst in onze gemeente: aan de begraafplaats van Werchter, de Duitsveldbaan, de Steenweg op Nieuwrode, de Abdijlaan, Beatrijslaan, de splitsing van de Panoramalaan en de Paternosterstraat, de Kerkebroekstraat en de Kruisboogstraat.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter