U bent hier

Behaag je tuin: nieuwe samenaankoop bomen en hagen

Na de succesvolle actie van vorig jaar is dit najaar opnieuw het ideale moment om je tuin te voorzien van nieuwe planten en extra bomen. Dat kan met de voordelige samenaankoop van kwalitatieve streekeigen planten: ‘Behaag je tuin’.

De gemeente wilt het groene karakter van Rotselaar bewaren en bewaken. Dit doet ze via een goed uitgewerkt beleid en degelijke handhaving. De individuele inzet en verantwoordelijkheid van de inwoners is hierbij eveneens onmisbaar.

Vorig jaar hebben onze inwoners maar liefst 1890 stuks haagplantsoen, 63 haagpakketten, 75 hoogstamfruitbomen, 17 hoogstammige loofbomen, 8 klimplanten, 10 wilgentakken bundels en 1 wilgenpoot besteld. Het maakt onze gemeente groener, mooier en is goed voor natuur en klimaat. Bedankt!

Dit jaar krijgt iedereen een nieuwe kans om kwalitatief plantgoed aan een voordelige prijs te bestellen.

Wat zit er in het aanbod?

Je kan plantgoedpakketten bestellen voor een mooie gemengde haag, heg of houtkant langs je tuin. Blozende appels uit je eigen hoogstamboomgaard? Dat kan ook! Zo wordt je tuin met deze streekeigen soorten aantrekkelijk voor vogels, bijen en vlinders. Zelf kan je ook volop genieten van de bloesems en het fruit.

Daarnaast worden ook ook inheemse hoogstambomen, zoals de veldesdoorn en de winterlinde, en wilgenpoten aangeboden. Je vindt ook wilde kamperfoelie en de wilde bosrank die als klimplant ook de minder grote tuin kunnen opfleuren. Een tegeltuintje tegen je gevel volstaat.

Zin om je tuin op een natuurlijke manier speelvriendelijker te maken? Bestel dan de bundels wilgentakken waarmee je voor kinderen een levende groene speelhut of andere levende wilgenconstructies kan bouwen.

Nieuw in het aanbod in 2020 zijn de klimaatbomen: deze bomen verdragen periodes van droogte en geven veel schaduw. Ideaal als je van je tuin een koele oase wil maken tijdens een hete en droge zomer!

Bestellen

Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je op www.behaagjetuin.be. De bestelperiode loopt van 1 september tot 31 oktober 2020. Het bestelde en betaalde plantgoed haal je af op zaterdag 5 december 2020 tussen 9 en 12 uur in de gemeentelijke magazijnen: Beversluis 7, 3110 Rotselaar.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter