Behaag je tuin: nieuwe samenaankoop bomen en hagen

Het najaar is opnieuw het ideale moment om je tuin te voorzien van nieuwe planten en extra bomen. Dat kan met de voordelige samenaankoop van kwalitatieve streekeigen planten: ‘Behaag je tuin’.

De gemeente wil het groene karakter van Rotselaar bewaren en bewaken. Dat doet ze via een goed uitgewerkt beleid en handhaving. Maar ook de individuele inzet en verantwoordelijkheid van de inwoners is hierbij onmisbaar. Het maakt onze gemeente groener, mooier en is goed voor natuur en klimaat.

De voorbije jaren maakten onze inwoners dankbaar gebruik van de samenaankoop en is onze gemeente steevast een koploper in de provincie met een hoog aantal nieuwe bomen en planten. Doe jij dit jaar ook mee? Zelfs met een kleine tuin kun je al een verschil maken.

Wat zit er in het aanbod?

Je kunt plantgoedpakketten bestellen voor een mooie gemengde haag, heg of houtkant langs je tuin. Blozende appels uit je eigen hoogstamboomgaard? Dat kan ook! Zo wordt je tuin met streekeigen soorten aantrekkelijk voor vogels, bijen en vlinders. Zelf kun je ook volop genieten van de bloesems en het fruit.

Daarnaast worden ook ook inheemse hoogstambomen, wilgenpoten en klimaatbomen aangeboden. Klimaatbomen verdragen de steeds meer voorkomende periodes van droogte en geven veel schaduw. Ideaal als je van je tuin een koele oase wil maken tijdens een hete en droge zomer!

Klimplanten kunnen minder grote tuinen opfleuren. Een tegeltuintje tegen je gevel volstaat. Nieuw in het aanbod: de gemengde doornloze haag voor kleinere tuinen. Dat pakket bevat 15 plantjes waaronder 5 liguster, 5 haagbeuk en 5 eénstijlige meidoorn.

Bestellen

Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je op www.behaagjetuin.be. De bestelperiode loopt tot en met 15 oktober 2023. Het bestelde en betaalde plantgoed haal je af op zaterdag 16 december 2023 tussen 9 en 12 uur in de gemeentelijke magazijnen: Beversluis 7, 3110 Rotselaar.