Knip tussen Regastraat en Beukenlaan

Vanaf maandag 22 augustus krijgt de Regastraat een knip langs de kant van de Beukenlaan. Paaltjes zullen ervoor zorgen dat doorgaand verkeer niet langer van de Beukenlaan naar de Regastraat kan. Zo kunnen fietsers de belangrijke verbinding naar o.a. de school in Heikant veilig gebruiken tijdens de werken op de Steenweg op Gelrode.

De werken op de Steenweg op Gelrode gaan over naar een volgende fase: de aanleg van een onderlaag asfalt op de rijweg tussen de Kerkhofstraat en de Beukenlaan. Daarna start de vernieuwing van de nutsleidingen in de bermen, waarna de aanleg van nieuwe fietspaden volgt. Tegen de jaarwisseling zouden de werken in de Vakenstraat en Steenweg op Gelrode afgerond worden met een toplaag asfalt op de rijweg.

Hoewel er vanaf de rotonde in Zallaken voldoende signalisatie werd geplaatst om doorgaand verkeer te weren, blijft de Regastraat geconfronteerd worden met sluipverkeer. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties, omdat de Regastraat een erg smalle straat is en bovendien een fietsstraat is met directe toegang tot de schoolomgeving.

Knip

De gemeente Rotselaar hecht veel belang aan verkeersveiligheid en in het bijzonder fietsveiligheid. Daarom wil het doorgaand verkeer mijden uit de Regastraat. Na de aanleg van de onderlaag asfalt op de Steenweg op Gelrode kan plaatselijk verkeer de steenweg weer gebruiken. Het blijft weliswaar een werfzone, omdat de nutsmaatschappijen nog werken zullen uitvoeren.

Net doordat er nu nog geen fietspaden zijn aangelegd op de Steenweg op Nieuwrode, is het aangewezen de Regastraat te knippen. Zo kunnen fietsers het traject veilig gebruiken als alternatief. De maatregel wordt ingevoerd vanaf maandag 22 augustus, naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar.

In de Regastraat worden paaltjes geplaatst langs de kant van de Beukenlaan. Fietsers kunnen op die manier veilig de Regastraat gebruiken en bewoners van de straat bereiken hun woning via de Kerkhofstraat of Schoolstraat. Zo wordt de straat een veilige fietsroute voor schoolgaande kinderen.