U bent hier

10.000ste prik gezet in vaccinatiecentrum Rotselaar

In het vaccinatiecentrum Sportoase de Toren in Rotselaar werd deze ochtend de 10.000ste prik gezet. In totaal kregen al 40% van de 18-plussers uit Holsbeek, Rotselaar en Tremelo hun eerste vaccin. Hiermee staat het vaccinatiecentrum in de top 5 van Vlaams-Brabant.

Gerda Vanparijs uit Holsbeek kreeg deze ochtend de 10.000ste prik in vaccinatiecentrum Rotselaar toegediend. In Vlaanderen worden vandaag voor het eerst 100.000 prikken op één dag gezet. Ter gelegenheid van deze mijlpaal was ook Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid, samen met de drie burgemeesters aanwezig om Gerda feestelijk in de bloemen te zetten.

De minister had veel lof voor de goede werking van het vaccinatiecentrum en de hoge vaccinatiegraad bij de inwoners van Holsbeek, Rotselaar en Tremelo. De minister bedankte de gemeentebesturen, alle medewerkers en vrijwilligers voor hun inzet.

Gerda is aangenaam verrast met het fijne onthaal: "Ik ben blij dat ik gevaccineerd ben en kijk uit naar wat meer vrijheid in onze maatschappij. Dit vaccin geeft me toch wat extra moed. Het wordt een mooie moederdag!"

98% van de 65-plussers gevaccineerd

In totaal kregen al meer dan 13.000 mensen uit Holsbeek, Rotselaar en Tremelo een eerste prik met een coronavaccin toegediend, ruim 3.800 inwoners zijn zelfs volledig gevaccineerd. Dit brengt de vaccinatiegraad bij de volwassen bevolking op 40% voor de eerste prik en 13% voor de tweede prik.

Voor de groep 65-plussers werd zelfs een vaccinatiegraad van 98% behaald, ruimschoots boven het streefdoel van 70%. Dit hoge cijfer is te danken aan de grote vaccinatiebereidheid in de drie aangesloten gemeenten en de inspanningen van het callcenter om inwoners proactief te contacteren.

Ondertussen hebben bijna alle 65-plussers hun uitnodiging ontvangen. Ook werden met de hulp van de huisartsen de eerste thuisvaccinaties toegediend. De vaccinatiecampagne komt nu in een stroomversnelling. De volgende weken verwachten we een sterke evolutie in de leeftijdscategorieën voor het eerste vaccin en komen heel wat mensen langs voor hun tweede prik.

Om het vaccinatiecentrum optimaal te laten werken, vragen we aan iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen, de voorgestelde datum te bevestigen, verplaatsen of eventueel te annuleren. Wie niet bevestigt, wordt achteraan de rij geplaatst om dan toch nog een vaccin te krijgen. Een weigering is definitief. Wie expliciet zijn vaccinatie weigert, ontvangt conform de wet op de privacy geen nieuwe uitnodiging. Het is wellicht iets waar weinig mensen bij stilstaan.

Meer info over het vaccinatiecentrum op www.vaccinatierotselaar.be.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter