U bent hier

19 september is fietszondag in Rotselaar

Rotselaar is in september in de ban van de fiets. De doortocht van het WK Wielrennen belooft een historisch moment te worden, maar de fiets krijgt ook een hoofdrol in de week van de mobiliteit (16 t.e.m. 22 september). Op 19 september tijdens fietszondag staat de fiets (en niet alleen de sportfiets) in de kijker met heel wat activiteiten doorheen de gemeente. De fietszondag gaat door tussen 13 en 18 uur.

Vitesse Kinneskeskoers

Een van de jaarlijkse hoogtepunten is de Vitesse Kinneskeskoers. Die koers is toe aan haar vijfde editie en staat bekend als de preselectie voor het WK Wielrennen van 2039. De Kinneskeskoers staat voor sfeer en kroont iedereen tot winnaar. Ook de supporters worden in de watten gelegd met drank en eten. Inschrijven is verplicht voor de deelnemers, niet voor de supporters.

Randactiviteiten centrum Rotselaar

Naast de Kinneskeskoers, organiseert de dienst mobiliteit in het dorpscentrum van Rotselaar, in samenwerking met JAVA Foodservice en de technische uitvoeringsdienst, kleine activiteiten rond verkeersveiligheid:

  • Aan de post bezoek je met het hele gezin de cabine van een vrachtwagen en ontdek met de toelichtingen van een vrachtwagenbestuurder welke gevaren er schuilen in de dode hoek.
  • Een bestuurder die rijdt onder invloed van alcohol, krijgt te maken met visuele beperkingen. Iets wat een geïntoxiceerde bestuurder niet merkt, maar enorme gevolgen heeft. Je ervaart de visuele beperkingen zelf aan de hand van promillebrillen.
  • Fietsdiefstalpreventie krijgt een duwtje in de rug als je je fiets labelt met je rijksregisternummer. Labelen is naast een goed slot een tweede middel om dieven af te schrikken. Breng hiervoor zeker je identiteitskaart mee.
  • Aan het station van Wezemaal komen vanaf half oktober blue bike deelfietsen ter beschikking. Vraag bij de dienst Mobiliteit na hoe dit werkt.
  • Misschien heb je wel vragen of interesse over deelwagens. Ook daar kan je mee terecht aan de stand voor het fietslabelen.

Nog jus in de benen?

  • Fiets naar de kleinschalige biologische zorgboerderij De Plek in Hanewijk Werchter. Met een rondleiding leer je de werking kennen en met een kleine versnapering ben je weer opgeladen voor de rit naar huis.
  • Fiets naar de festivalweide van Rock Werchter voor de viering van 20 jaar Natuurpunt. Er is een verenigingsmarkt voor het hele gezin, voor alle afdelingen en voor iedereen met een hart voor natuur.

Cyclista 'coffeerides'

Cyclista, de nieuwe sportfietsbelevingswinkel in Werchter, organiseert op 19 september 'social coffeerides'. Op die manier willen ze een divers peloton aan sportfietsers verwelkomen. Iedereen is welkom en inschrijven doe je via deze link.

Fietsen langs de wei

Heb je zin in een originele fietstocht voor het hele gezin? 'Fietsen langs de wei' neemt je mee langs de verborgen parels van de gemeente. Bovendien is er een zoektocht gekoppeld aan de fietstocht. Met die zoektocht maak je kans om pakketten met streekproducten te winnen. De brochures haal je af aan de Meander, het bezoekerscentrum Hagelandse wijn of de stand van dienst Mobiliteit op de parking van de kerk van Rotselaar.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter