U bent hier

50 km/u op Aarschotsesteenweg van rotonde tot kruispunt Wezemaal centrum

Vanaf 1 september is er een aanpassing van de maximum toegelaten snelheid op de N19 Aarschotsesteenweg. Tot voor kort mocht er tussen de rotonde en de bebouwde kom van Wezemaal nog maximum 70 km per uur gereden worden. De maximumlimiet is nu verlaagd naar 50 km/u.

Het gaat over een afstand van ongeveer 800 meter waar er vanaf nu een nieuwe limiet geldt. Hierdoor is de toegelaten snelheid op de Aarschotsesteenweg over de hele afstand tussen de rotonde en het kruispunt Wezemaal centrum maximum 50 km/u. Bij het begin en einde van schoolzone De Rank in Wezemaal geldt er uiteraard een zone 30.

Dankzij de nieuwe limiet wordt de schoolomgeving van het nabijgelegen Montfortcollege heel wat verkeersveiliger. Het grootste deel van de meer dan 800 leerlingen van de school gaat immers met de fiets.

Veiliger oversteken

Een lagere snelheidslimiet zorgt ook voor een veiligere en zelfs gemakkelijkere oversteek ter hoogte van de Kerkebroekstraat. Deze vormt een belangrijke, veilige fietsroute naar het centrum van Wezemaal en Vlasselaar. Aan een snelheid van 50 km/u kunnen autobestuurders fietsers sneller opmerken en zien oversteken en hebben fietsers ook meer de kans om over te steken.

Trajectcontrole

Om de veiligheid nog te verhogen zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een trajectcontrole snelheid aan de hand van ANPR camera’s inschakelen tussen de rotonde en het kruispunt Wezemaal dorp.

In afwachting van de definitieve verkeerssignalisatie, die door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) geplaatst wordt, plaatste de gemeente al tijdelijke borden.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter