U bent hier

Aanpassing fietsinfrastructuur Tremelobaan

Deze week starten werken aan de Tremelobaan in Werchter: enerzijds komt er een nieuwe fietsenstalling aan de bushalte en anderzijds worden de fietspaden langs beide kanten verbeterd. Doorgaand verkeer wordt zo weinig mogelijk gehinderd.

Dinsdag 13 oktober starten er aanpassingswerken aan de uitwijkstrook (bushaltehaven) in de Tremelobaan in Werchter, langs de kant van de Grotestraat. De uitwijkstrook is niet meer in gebruik en deze strook wordt heringericht.

De vrijgekomen ruimte wordt deels vergroend en deels beklinkerd voor de aanleg van een nieuwe fietsenstalling, voor de gebruikers van de bushalte (buslijn 333 Werchter – Leuven). De werken houden in dat het fietspad rechtdoor wordt getrokken en de opritten van de huidige bewoners worden aangesloten op de nieuwe inrichting.

Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor het verkeer vinden de werken plaats buiten de spitsuren, dagelijks tussen 9 uur en 16 uur. Fietsers zullen te allen tijde doorkunnen en hoeven dus niet de rijbaan te gebruiken.

Ook fietspaden aangepakt

Na de aanleg van de fietsenstalling zullen aansluitend ook de fietspaden worden hersteld, langs beide kanten op de Tremelobaan tussen Werchter en Tremelo. De fietspaden zullen er verbeterd worden aangelegd en de overgroeiing van gras wordt verwijderd, waardoor het fietspad weer breder wordt.

De aanpassingswerken en herstellingen zullen in totaal zo’n twee weken duren, eind oktober moet alles klaar zijn. Voor dit project in de Tremelobaan trekt het gemeentebestuur zo’n 60.000 euro uit.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter