Hatha yoga

Hatha yoga richt zich o.a. op het tot stand brengen van evenwicht tussen linker en rechterhersenhelft, linker en rechterkant van het lichaam en de kwaliteit van energie die met die helften geassocieerd is. Ha betekent zon en vertegenwoordigt o.a. activiteit, tha betekent maan en vertegenwoordigt…

Waar
Centrum Molenmoes
Blauwmolenstraat 1
Wezemaal (Rotselaar) 3111
België
Routebeschrijving
Prijzen
€12

Hatha yoga richt zich o.a. op het tot stand brengen van evenwicht tussen linker en rechterhersenhelft, linker en rechterkant van het lichaam en de kwaliteit van energie die met die helften geassocieerd is. Ha betekent zon en vertegenwoordigt o.a. activiteit, tha betekent maan en vertegenwoordigt o.a. rust, verinnerlijking.
Behalve evenwicht brengen, versterken de oefeningen ook het lichaam en stimuleren de doorstroming van bloed, lymfe en energie (prana).
We gebruiken aandacht en ademhaling om meer bewustzijn te krijgen van het fysieke lichaam en de energie die daarin beweegt.
Door het lichaam te leren ervaren, er op een neutrale manier als een toeschouwer naar te leren kijken, ontwikkel je een vaardigheid die ook toepasbaar is op andere aspecten van je leven, zodat je uiteindelijk op alle vlakken meer rust en evenwicht gaat ervaren.
Het is niet nodig dit alles te weten, het gaat om het ervaren van de oefeningen en het eventuele effect ervan op je lichaam, wat meestal iets zal zijn in de zin van “amai dat doet deugd”.Ieder lichaam is anders, iedereen krijgt de kans de oefeningen uit te voeren passend bij zijn/haar mogelijkheden.

Tijdens de eindontspanning ervaar je een diepe rust en kunnen de oefeningen op een dieper niveau doorwerken, waardoor je je na afloop als het ware herboren voelt.