Wijgmaalbroek

Dit natuurgebied van Natuurpunt is gelegen op de linkeroever van de Dijle, tussen Wijgmaal en Rotselaar. Het Wijgmaalbroek is een waardevolle schakel van de Dijlevallei. De rivier meandert hier door een valleilandschap met een lappendeken van kleinschalige landschapselementen zoals weilanden,…

Waar
Wijgmaalbroek
Wijgmaalbroek
Leuven 3000
België
Routebeschrijving
Contact
mark_lehouck@hotmail.com
+32 16444936
http://www.natuurpuntleuven.be/wmb/main.html
Prijzen
Free
Dit natuurgebied van Natuurpunt is gelegen op de linkeroever van de Dijle, tussen Wijgmaal en Rotselaar. Het Wijgmaalbroek is een waardevolle schakel van de Dijlevallei. De rivier meandert hier door een valleilandschap met een lappendeken van kleinschalige landschapselementen zoals weilanden, sloten, houtkanten en broekbosjes. We heten alle zachte recreanten van harte welkom.Momenteel is een veldweg ingericht als fietspad. Deze weg (Wijgmaalbroek) doorsnijdt het gebied van noord naar zuid. Een andere weg (Langenbos) start ten zuiden van de Jezuitenhoeve aan de Rotselaarsesteenweg en komt centraal in het gebied op het fietspad.

Op de reservaatspercelen zelf is het door de versnipperde eigendomssituatie momenteel nog niet mogelijk om een vrij toegankelijke rondwandelweg in en op de reservaatspercelen uit te werken. Regelmatig zijn er publiek aangekondigde wandelingen.