Activiteiten

Toneel 'Poezenvlees'

09.11.2024 20u00
Cultuurhuis 'De Jack-Op'

Toneelgezelschap 't kEItheater voert op: Poezenvlees Tragikomedie van auteur Robbe Van Raemdonck Regie: Xavier Van Caneghem Spelen mee: Benjamin Verstraete, Bieke Verhoelst, Frans Raiglot, Gerrit Van den Breede, Hilde Walder, Ilse Feyaerts, Joke Mannekens, Jolien Caluwaerts, José Dandola, Michaël Van Nuffel, Molly De Clercq, Rita Gilis, Robby Tuyls en Yoke Boon Het verhaal in het kort: Daphné Dockx wordt opgenomen in een ouderwetse vrouwengevangenis. Ze komt terecht in een genadeloze wereld met andere vrouwelijke gevangenen, een macho hoofdcipier en excentriek gevangenispersoneel. Dankzij haar

Lees meer

Comedy in Rotselaar : Steven Goegebeur volavonshow onBESTOFt

09.11.2024 19u00
parochiezaal Rotselaar-Heikant

STEVEN GOEGEBEUR onBESTOFt Telkens Steven het podium opstapt, begint hij te stralen. Dat stralen op een podium doet hij inmiddels al vier shows en vijftien seizoenen lang. Je zou het hem niet aangeven, maar Steven werd vijftig en dat wil hij samen met jou vieren! Op vijftig locaties brengt hij zijn vijfde show onBESTOFt . Een best of waarin hij de meest hilarische momenten van de voorbije vijftien jaar in één lang verhaal giet. Je zal merken dat op de humor van Steven de tijd geen vat heeft, geen stofje te bespeuren valt. Geen enkele best of is exact hetzelfde. De interactie en dialoog met

Lees meer

Feesten en eten in de negentiende en twintigste eeuw

14.11.2024 20u00
Rotselaar - GC De Mena

Tijdens onze Nacht van de Geschiedenis serveert professor Yves Segers, coördinator van het Centrum voor Agrarische Geschiedenis, ons een lezing over feesten en eten in de negentiende en twintigste eeuw. 'Vertel me wat je eet, en ik zal je zeggen wie je bent', schreef de Franse gastronoom Jean Anthelme Brillat-Savarin in 1825. Onze eetcultuur en smaakvoorkeuren vertellen veel over wie we zijn, en dat is vandaag niet anders. Nochtans zijn onze eetgewoonten de voorbije 200 jaar enorm gewijzigd. Tijdens deze lezing vertellen we aan de hand van historische kookboeken en menukaarten hoe de voorbije

Lees meer