Asfaltering Provinciebaan in de week van 10 juni

Vanaf maandag 10 juni voert het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerken uit op de Provinciebaan tussen GC ‘de Mena’ en het kruispunt met de Kapelstraat. De werken duren, bij goed weer en zonder technische problemen, tot en met vrijdag 14 juni.

Sinds begin mei plaatst een aannemer van Fluvius bijkomende bekabeling in de berm van de Provinciebaan tussen de Groenstraat tot net voorbij de Hellichtstraat. Met die werken wil Fluvius het elektriciteitsnet klaarmaken voor de toekomst met onder andere het stijgende elektriciteitsgebruik, het laden van elektrische wagens en het gebruik van zonnepanelen.

Ook het wegdek van de Provinciebaan tussen GC 'de Mena' en de Kapelstraat krijgt een opknapbeurt met een nieuwe toplaag asfalt en nieuwe wegmarkeringen. De werken beginnen op maandag 10 juni en duren, bij goed weer en zonder technische problemen, tot en met vrijdag 14 juni. De Provinciebaan is daarvoor volledig afgesloten. Door de vernieuwing te combineren met de werken aan de Dijlebrug, blijft de impact beperkter.

Hoe bereik je het gemeentehuis?

De makkelijkste manier om het gemeentehuis te bereiken is met de fiets langs de Kapelstraat en de Groenstraat of via het voetpad van de Provinciebaan met de fiets aan de hand. Op die manier vermijd je de meeste impact.

Met de auto kun je de parking van het gemeentehuis bereiken via de Torenstraat, Kapelstraat en Pastorijstraat. De parking verlaten kan via de Groenstraat en Kapelstraat.

Parkeren en bereikbaarheid

  • Opgelet: In de werfzone naast de rijbaan is er parkeerverbod. De asfalteringswerken duren maximaal een week. De aannemer werkt overdag tussen 6u en 18u. Om veilig en vlot te kunnen werken wordt de werfzone van de Provinciebaan afgesloten tussen de GC De Mena en de Kapelstraat. Lokaal verkeer en fietsers krijgen een omleiding langs de Kapelstraat, Beemdenstraat, Lozenhoek, Klaverstraat en Zandstraat. De zijstraten die aansluiten op de werfzone worden tijdens de werken ook afgesloten voor verkeer: Pastorijstraat, Groenstraat, Dorpsplein, doorgang via Mena. Het kruispunt met de Kapelstraat blijft open voor verkeer.
  • De markt op dinsdag 11 juni gaat door zoals gepland.
  • De lokale ondernemers en de markt op het dorpsplein zijn bereikbaar via de Vijfde Liniestraat, Bergstraat en Smidsestraat.
  • Ondernemers op de Provinciebaan, waaronder Bancontact 'cash point' en Kinderdagverblijf Quick & Flupke zijn enkel te voet bereikbaar. Huis Staes Kachels is bereikbaar via de Pastorijstraat.

Hoe kun je je verplaatsen?

  • Voetgangers kunnen in de werfzone het voetpad blijven gebruiken.
  • Fietsers: rijden langs de Torenstraat en de Kapelstraat.
  • Openbaar vervoer: Buslijnen 333, 433, 500, 512 en 513 van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding via Werchter-Brug, Haachtstesteenweg, Wijgmaalsesteenweg, Wakkerzeelsebaan, Vijfde Liniestraat, Rodenbachlaan tot aan GC 'de Mena'. De haltes op de Provinciebaan worden niet bediend. Raadpleeg delijn.be/routeplanner, de app van De Lijn of bel 070 220 200 (€0,30/minuut) om uw reis vooraf goed te plannen.
  • Lokaal verkeer: volgt de omleiding via de Torenstraat- Steenweg op Wezemaal - Schoolstraat - Kerkhofstraat - Vakenstraat en Hellichtstraat.
  • Doorgaand en zwaar verkeer - volgt de bestaande omleiding van de Dijlebrug in beide richtingen via Stationsstraat en Korte Holsbeeksesteenweg (N229) - snelweg E314 / afrit Herent - Nieuwe Mechelsesteenweg (N26) - Kampenhout/Sas - Haachtsesteenweg (N21).

Meer informatie vind je op de projectpagina.