U bent hier

Asfalteringswerken Beverlaak

>> Update 26/10/2020: de nieuwe asfaltlaag is aangebracht en doorgaand verkeer is weer mogelijk.

In de Beverlaak (Werchter) starten asfalteringswerken. Vanaf maandag 12 oktober is er een omleiding voorzien voor het doorgaand autoverkeer. Enkel hoogstnoodzakelijk plaatselijk verkeer blijft tijdens het grootste deel van de werken mogelijk.

In de Beverlaak wordt de rijbaan vernieuwd, met een nieuwe asfaltlaag vanaf Hinderenberg tot de grens met Tremelo/Ninde. Bijkomend zullen de bermen in de bochten duurzaam aangelegd worden door de plaatsing van grasbetontegels.

Voor het doorgaand autoverkeer wordt er een omleiding voorzien via Tremelo (Tremelobaan/Werchtersebaan/Kruisstraat). Fietsers kunnen tijdelijk gebruik maken van het jaagpad langs de Dijle tussen Werchter en de fietsbrug in Ninde.

Vanaf woensdag 14 oktober wordt de asfaltlaag afgefreesd. Het einde van de werken is voorzien tegen eind oktober. De planning is onder voorbehoud van slecht weer en onvoorziene omstandigheden.

Buurtbewoners ontvingen eerder al een brief met meer info en krijgen binnenkort van de aannemer een tweede brief, met de exacte dag en uren dat hun woning niet bereikbaar is tijdens het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag.

De gemeente Rotselaar hecht veel belang aan het onderhoud van haar wegen. Het gemeentebestuur investeert dit jaar maar liefst 400.000 euro voor de realisatie van verschillende vernieuwings- en onderhoudswerken. Zo werken we heel concreet aan leefbare en veilige buurten.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter