U bent hier

Asfalteringswerken Klein-Vlasselaar

>> Update 23/10/2020: de nieuwe asfaltlaag is aangebracht en doorgaand verkeer is weer mogelijk vanaf zaterdag 24 oktober.

In Klein-Vlasselaar (Wezemaal) starten asfalteringswerken. Vanaf vrijdag 9 oktober is er een omleiding voorzien voor het doorgaand autoverkeer. Enkel hoogstnoodzakelijk plaatselijk verkeer blijft tijdens het grootste deel van de werken mogelijk.

In Klein-Vlasselaar worden het kruispunt (richting Blauwmolen) en de weginfrastructuur vernieuwd met een nieuwe laag asfalt tussen de grenzen met Holsbeek/Nieuwrode. De boordstenen ter hoogte van het kruispunt worden verlaagd om het comfort voor fietsers te verbeteren.

Voor het doorgaand verkeer wordt er een omleiding voorzien via de Aarschotsesteenweg en Gelrode (Pastoor Dergentstraat/Dorpstraat/Holsbeeksesteenweg/Rot/Panoramastraat). Fietsers kunnen wel nog door, aangezien het fietspad zelf niet wordt opgebroken.

Vanaf maandag 12 oktober wordt de asfaltlaag afgefreesd. Het einde van de werken is voorzien tegen eind oktober. De planning is onder voorbehoud van slecht weer en onvoorziene omstandigheden.

Buurtbewoners ontvingen eerder al een brief met meer info en krijgen binnenkort van de aannemer een tweede brief, met de exacte dag en uren dat hun woning niet bereikbaar is tijdens het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag.

De gemeente Rotselaar hecht veel belang aan het onderhoud van haar wegen. Het gemeentebestuur investeert dit jaar maar liefst 400.000 euro voor de realisatie van verschillende vernieuwings- en onderhoudswerken. Zo werken we heel concreet aan leefbare en veilige buurten.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter