Bezoek de Laga in Bad Gandersheim

In 2023 organiseert de Rotselaarse zustergemeente Bad Gandersheim de Landesgartenschau (Laga), een grootschalige tentoonstelling die om de vier jaar in een ander Bundesland plaatsvindt en telkens loopt van de lente tot de herfst. Van 10 tot 15 augustus is het de 'Belgische week' en jij kunt mee met de Rotselaarse delegatie.

De Landesgartenschau is een grote tuinbeurs die heel Bad Gandersheim van de lente tot de herfst in de ban houdt. De Laga omvat niet alleen een grote buitenexpositie, maar ook een divers aanbod aan randevents: cultuur, muziek, folklore, eten en drank komen allemaal aan bod.

In de week van 10 tot 15 augustus 2023 is er een ‘Belgische Week’. Tijdens die periode promoot Bad Gandersheim Rotselaar en bij uitbreiding het Hageland, Vlaanderen en België. Dat doen ze onder andere door een tentoonstelling, concert, typische streekproducten en gerechten, cultuur, infostanden,… Alle activiteiten vinden buiten plaats. Het park van de Laga is dagelijks geopend van 9 tot 18.30 uur (tot 20 uur voor abonneehouders).

Meer informatie over de Laga en het programma tijdens onze week is te raadplegen via https://laga-bad-gandersheim.de/.

Rotselaarse delegatie

Op vrijdagochtend 11 augustus zal een delegatie uit Rotselaar samen vertrekken om de Laga in Bad Gandersheim te bezoeken. De terugkomst is op maandag 14 augustus in de namiddag (vertrek ’s ochtends uit Bad Gandersheim).

  • De kosten voor het busvervoer zullen gedragen worden door het verzusteringscomité Bad Gandersheim.
  • Voor verenigingen die actief deelnemen aan de Laga, is er een tegemoetkoming in verblijfskosten voorzien. In totaal voorziet de organisatie van de Laga voor 30 personen een dergelijk arrangement.
  • Voor andere medereizigers moet men rekenen op een verblijfskost van +- €35 per persoon per nacht, ontbijt inbegrepen.
  • Actieve deelnemers aan de Laga krijgen gratis toegang. Voor de meereizende inwoners zal er een voordeeltarief voor de inkomkaarten bedongen worden.

Inschrijven om persoonlijk of met je vereniging deel te nemen kan tot en met 30 november 2022 via volgend formulier: https://forms.gle/SpY6VepnRAMu6n7p6.

Voor verenigingen volstaat het dat 1 persoon het formulier invult in naam van de groep.

Het invullen van het formulier geldt als definitieve inschrijving. Ook indien je eerder al interesse toonde om mee te reizen, vragen we om het formulier in te vullen als definitieve bevestiging.

Infovergadering

Een volgende vergadering van het verzusteringscomité Bad Gandersheim staat gepland op maandagavond 12 december om 19 uur op verdieping 2 van GC ‘de Mena’ en zal voornamelijk handelen over de reis naar de Laga Bad Gandersheim in 2023. Indien je wenst deel te nemen aan het bezoek, ben je van harte welkom om die vergadering bij te wonen.

Met vragen kun je steeds contact opnemen met de dienst Toerisme: 016 61 64 15 of toerisme@rotselaar.be.