U bent hier

Bib zet Poëzieweek feestelijk in

Dichters, muziek, wijn en een prachtige locatie: de Poëzieweek van 2023 wordt door de bibliotheek van Rotselaar feestelijk geopend in de Leeszaal van de Mena.

Officieel loopt de elfde editie van de Poëzieweek van donderdag 26 januari tot woensdag 1 februari. Deze elfde editie heeft als thema ‘vriendschap’. De bibliotheek van Rotselaar viert dat door dorpsdichter Jef Lemmens en enkele bevriende muzikanten uit te nodigen. Daarnaast zijn ook lokale dichters Annelies Mertens en Hedwig Du Jardin van de partij. Ze brengen afwisselend een stukje persoonlijke poëzie en een streepje muziek. Tussendoor wordt Wezemaalse wijn geschonken door vzw De Steenen Muur.

Iedereen is welkom op de feestelijke opening van de Poëzieweek. Die gaat door op zondag 29 januari om 14 uur in de Leeszaal van de bibliotheek in GC de Mena (Provinciebaan 2 in Rotselaar).

Workshops poëzie

Buiten de openingsdag organiseert de bib ook nog twee workshops in het teken van poëzie. Voor volwassenen is er op zaterdag 28 januari de ‘Roadshow Poëzie lezen en begrijpen’. De workshop gaat op zoek naar de betekenis van een gedicht: waarin verschilt het van een verhalende of theatertekst? Welke poëtische hulpmiddelen zijn er? Hoe kun je die als lezer interpreteren? En welke stromingen zijn er? Na de workshop lees je gedichten helemaal anders.

Kinderen tussen 8 en 12 jaar zijn dan weer welkom op 4 februari voor de workshop ‘Poëzie en improvisatie’. Dat betekent niet in stilte aan een tafeltje zitten met een pen in de hand, wachtend op inspiratie … Wel actief aan de slag gaan met woorden vanuit beweeglijke improvisatie-oefeningen. Voor beide workshops kun je inschrijven via de website van de bibliotheek. Daar wacht je best niet te lang mee, want de plaatsen zijn beperkt.

Ook de scholen doen mee

Ook de Rotselaarse scholen worden bij de Poëzieweek betrokken. De kinderen van de vierde leerjaren zullen een naamgedicht schrijven over en voor een vriendje. Die worden na de Poëzieweek allemaal samen opgehangen in de bibliotheek.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter