U bent hier

Blue-bike deelfietsen aan station Wezemaal

Gemeente Rotselaar en Blue-bike openen een nieuwe Blue-bikelocatie aan het station van Wezemaal. Blue-bike plaatste zopas acht deelfietsen aan het station. Op die manier kunnen trein- en busreizigers die naar Rotselaar reizen op de fiets overstappen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing. 

Vanaf 17 november zijn er acht Blue-bikes beschikbaar aan het station van Wezemaal. Met de deelfietsen stapt het gemeentebestuur van Rotselaar mee in het NMBS-project van Blue-bike. De gemeente investeert financieel mee in de installatie en de huur van de fietsen en zorgt voor een tussenkomst voor de gebruikersvergoeding. Dankzij die tussenkomst betaalt een Blue-bikeabonnee in Rotselaar slechts 1,15 euro per rit van maximaal 24 uur. Het project kadert in het gemeentelijke beleidsplan waar het promoten van de fiets centraal staat.

De keuze voor het station van Wezemaal heeft te maken met de vlotte bereikbaarheid via de stations van Aarschot en Leuven. Bijgevolg weten ook treinreizigers uit de richtingen Brussel, Antwerpen en Hasselt vlot Wezemaal te bereiken. Daarnaast sluiten de Blue-bikes naast de bushalte aan het station ook perfect aan op buslijn 335 Aarschot-Leuven.

Voor Blue-bike is de belangrijkste troef de centrale ligging van het station in de gemeente. Van Wezemaal station fiets je immers binnen het kwartier door het volledige grondgebied van de gemeente, ook Werchter en Vlasselaar. Daarmee biedt Blue-bike een duurzame mobiliteitsoplossing voor verschillende activiteiten: inwoners uit Rotselaar kunnen bezoek eenvoudig via het openbaar vervoer en de deelfiets thuis ontvangen of samen met hen een recreatieve fietstocht maken, bezoekers van ‘de Plas’ bereiken snel hun bestemming en pendelaars vinden vlot hun weg naar de industriële zones Den Teugel en Wingepark. De leerlingen van het Montfortcollege kunnen van overal vlot de school bereiken.

De Blue-bikes zijn ook onderdeel van de mobiliteitsoplossing tijdens de vernieuwing van de Wezemaalse stationsomgeving. De werken, die eind 2022 starten, zullen voor de nodige verkeershinder zorgen. Met de deelfietsen hebben pendelaars een sterk alternatief. Het opstarten van een back-to-one deelfietsensysteem in de gemeente is niet enkel een mobiliteitsoplossing, maar past ook binnen het nieuwe gemeentelijke mobiliteitsplan om duurzame verplaatsingen te stimuleren én binnen het klimaatactieplan. Een prima netwerk van fietsroutes brengt je met de fiets overal veilig in de gemeente.

In Rotselaar worden acht fietsen met een slim digitaal slot van Sentinel geplaatst. Hiermee kunnen gebruikers met een Blue-bike-kaart, de Blue-bike-app of via een voucher. Sociale tewerkstellingsplaats VELO zorgt voor onderhoud en herstel, Ethias zorgt voor een unieke pechbijstand voor alle Blue-bike-gebruikers.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter