U bent hier

Container voor papier en karton

Vanaf 19 april 2021 haalt EcoWerf papier en karton aan huis op in gele containers van 240 liter. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen. Of het samenbinden in pakketjes. Voortaan verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten container. Die container heeft wielen zodat je hem makkelijk naar de straat kunt rollen als het papier wordt opgehaald. Handig en proper.

Waarom een gele papier en kartoncontainer?

De gemeente koos voor dit systeem omdat er heel wat voordelen zijn aan de ophaling van papier en karton in containers. De belangrijkste reden is dat papier niet meer kan wegwaaien en de straten proper blijven. Een container is niet alleen gebruiksvriendelijker voor jou, maar ook ergonomisch voor de ophalers. Want papier en karton ophalen in containers voorkomt rugklachten en snijwonden.

Wanneer krijg ik een container?

Papier en karton wordt vanaf 1 januari 2021 maandelijks in plaats van driewekelijks opgehaald door EcoWerf. Daarom is een container van 240 liter het ideale formaat om het papier en karton van één maand in te verzamelen. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, zoals het wonen op een appartement, kan je een ander type container kiezen. Je krijgt hierover een brief met alle info.

Vanaf de start van de ophaling van papier en karton in de gele container (week van 19 april 2021), neemt EcoWerf papier en karton dat los aan de straatkant staat niet meer mee. Je kan nog wel met los papier en karton gratis terecht op het recyclagepark.

Hoeveel kost het?

Je betaalt een maandelijks gebruiksrecht van 0,84 euro. Met dit bedrag heb je recht op het gebruik van een container en wordt jouw container onderhouden en vervangen aan huis indien nodig. Het aanbieden van de gele container is gratis. Je betaalt ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat je maandelijks aanbiedt.

Veelgestelde vragen over de ophaling van papier en karton in gele containers

 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter