Huis van het Kind

Wat doen we?

Het Huis van het Kind is dé lokale informatie- en ontmoetingsplaats voor kinderen, ouders en kindgerelateerde diensten. Heb je vragen over je zwangerschap of pasgeboren baby? Ben je op zoek naar informatie over de ontwikkeling van je (klein)kind? Zin in een babbel over opvoeding of interesse in een workshop? Op al die vragen en nog veel meer kan het Huis van het Kind je een antwoord geven.

Dankzij een nauwe samenwerking met lokale partners komt je vraag goed terecht en krijg je een overzicht van alle organisaties in en rond Rotselaar die je bij je specifieke vraag kunnen helpen. Huis van het Kind organiseert ook zelf activiteiten voor jou en je gezin. Zo kun je samen met je kleinste kindjes komen spelen op het peuterspeelpunt en andere ouders ontmoeten. Daarnaast organiseert Huis van het Kind jaarlijks de Kindercarrousel. Op die dag leer je spelenderwijze het aanbod voor gezinnen in Rotselaar kennen.

Het Huis van het Kind is er ook voor iedereen die te maken heeft met de opvoeding en de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot 24 jaar: ouders, grootouders, kinderen en jongeren, animatoren en leiding, leerkrachten, … Bijzondere aandacht gaat hierbij naar gezinnen in een kwetsbare situatie. Door onder andere samen te werken met het Sociaal Huis van onze gemeente en de gezinnen zelf, zet Huis van het Kind extra middelen in om werkelijk iedereen te kunnen ondersteunen bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Je kunt bij het Huis van het Kind terecht per mail via huisvanhetkind@rotselaar.be of door te bellen op het nummer 016 61 64 11. Volg zeker ook de Facebookpagina. In mei 2023 opende ook een fysiek gebouw Huis van het Kind (Kapelstraat 47 in Rotselaar). Hier gaan activiteiten, vormingen en adviesgesprekken door. Ook het consultatiebureau van Kind en Gezin vindt er haar plekje.

Je leest alles over de werking van Huis van het Kind Rotselaar op hun website: www.uwhuisvanhetkind.be/rotselaar.