U bent hier

Feestelijke heropening Sint-Pieterskerk Rotselaar

Het interieur van de Sint-Pieterskerk in Rotselaar werd gerenoveerd en de kerk wordt feestelijk in gebruik genomen tijdens een viering op zaterdag 25 november om 18 uur. Het is dan ook twintig jaar geleden dat E.H. Peter Kastekkere werd aangesteld als pastoor in Rotselaar.

De huidige kerk dateert uit het midden van de 19de eeuw en de Romaanse toren zelfs uit de 11de eeuw. De binnenkant van het neogotische gebouw werd in opdracht van de kerkfabriek gerenoveerd. Heel wat materialen en delen van de oorspronkelijke Middeleeuwse kerk werden in de bouwplannen in 1844 opnieuw gebruikt.

Zo is er opnieuw geschilderd, zijn er elektriciteitswerken gebeurd en is de verlichting vernieuwd. Daarnaast wordt het gebouw ook gefaciliteerd om een ruime waaier van activiteiten mogelijk te maken, in het kader van de nevenbestemming. De verschillende werkzaamheden werden gecoördineerd door de gemeente Rotselaar.

Het is twintig jaar geleden dat E.H. Peter Kastekkere werd aangesteld als pastoor in Rotselaar. Ook dát wordt gevierd tijdens de eucharistieviering op 25 november om 18 uur. De viering wordt voorgegaan door Marc Fierens, abt van de abdij van Averbode, en muzikaal opgeluisterd door het Sint-Ceciliakoor Rotselaar.

Na de viering is er een feestelijke receptie, waarop iedereen van harte welkom is. Die receptie vindt plaats in de parochiezaal van Rotselaar-Centrum (Groenstraat 19), aansluitend op de eucharistieviering.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter