U bent hier

Festivals Werchter

Eindelijk kan het weer: topacts op de wei van Werchter en een gezellige sfeer met standen buiten. Tijd voor de praktische informatie.

In 2022 zijn er drie festivals gepland:

• zondag 19 juni: Werchter Boutique
• zaterdag 25 juni: TW Classic
• donderdag 30 juni - zondag 3 juli: Rock Werchter

Burenloket

Het burenloket is tegenover de hoofdingang van het festivalterrein. Je kunt er terecht met al je vragen en opmerkingen over de festivals in Werchter. Wie als inwoner een voordeelticket kocht, kan hier zijn ticket ruilen voor een festivalbandje. Het burenloket is telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 32 666. Op festivaldagen is het nummer 24 uur op 24 bereikbaar, in de periode tussen de festivaldagen enkel tijdens de kantooruren. Mailen kan naar: inwoners@rockwerchter.be.

Politieonthaal

Tijdens Rock Werchter opent de politie ook een speciaal onthaalpunt, naast de infostand en het burenloket tegenover de hoofdingang. Dat onthaal is elke festivaldag open van 10 tot 5 uur, op maandag tot 14 uur. Het onthaalpunt van de politie is telefonisch bereikbaar op de nummers 016 60 01 74 en 016 60 01 86.

Kom met de fiets

De fiets is het snelste en handigste vervoersmiddel voor wie in de buurt woont. Net als de vorige edities is er langs elke grote invalsweg een gratis, 24 op 24 uur bewaakte fietsenparking. Die beveiligde parkings aan de Nieuwebaan en de Provinciebaan zijn ook open tijdens de dagfestivals.

Drie zones

Tijdens de verschillende festivals wordt de omgeving van het festivalpark onderverdeeld in drie zones. Wanneer die zones ingesteld zijn, is om veiligheidsredenen alle verkeer verboden op Werchter-Brug en het kruispunt Haachtsesteenweg met de Provinciebaan. Wie in een van de zones woont, wordt geïnformeerd per bewonersbrief.

Bij Werchter Boutique en TW Classic zijn alle zones volledig afgesloten op respectievelijk 19 en 25 juni vanaf 10 uur. Voor Rock Werchter is de Haachtsesteenweg vanaf 29 juni om 11.45 uur afgesloten, de andere zones vanaf 30 juni om 5 uur.

Eénrichtingsverkeer tijdens Werchter Boutique en TW Classic

Bij Werchter Boutique en TW Classic wordt vanaf 23 uur tot uiterlijk 4 uur éénrichtingsverkeer ingesteld op de twee rijstroken van Provinciebaan, Stationsstraat en Steenweg op Holsbeek tot aan het op- en afrittencomplex E314. Het éénrichtingsverkeer verloopt richting het op- en afrittencomplex E314. Zo kan de uittocht sneller en efficiënter verlopen.

Meer info

Meer info kun je vinden op de website voor inwoners: inwoners.rockwerchter.be.

Bewonersbrief

 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter