U bent hier

Fiets mee langs de Korte Keten

Zondag 21 mei staat er tussen 14 en 17 uur een eerste Korte Ketenfietstocht op de planning. Acht producenten van de Rotselaarse korte keten openen de deuren. Je maakt kennis met hun producten en ook meteen kopen is mogelijk.

Via de korte keten koop je rechtstreeks bij de landbouwer of producent. Je krijgt verse en kwaliteitsvolle producten, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Kopen bij de korte keten is dan ook goed voor de natuur. Je koopt de producten met inzicht op de methode, het aanbod en de prijs van de landbouwer of producent.

Fietstocht

Een Korte Ketenfietstocht leidt je langs acht deelnemers uit de Rotselaarse korte keten die hun deuren uitzonderlijk openen. Een uniek kijkje achter de schermen. Zo ontdek je aan de hand van verschillende stopplaatsen wat de korte keten te bieden heeft. En je kunt tijdens je bezoek ook meteen producten kopen.

Door deel te nemen aan de fietstocht, maak je kans op een leuke winkelzak.

Route

De route mag je zelf uitstippelen, maar alle deelnemende landbouwers en producenten vind je via deze kaart.

Wat je waar kunt krijgen en meer informatie over de korte keten vind je via deze themapagina over de korte keten.

Dag van de Rotselaarse Natuur

De Korte Ketenfietstocht gaat niet toevallig door op de Dag van de Rotselaarse Natuur. De korte keten heeft immers een positieve impact op de natuur. Daarom is de Dag van de Rotselaarse Natuur in GC 'de Mena' ook een aanrader op je fietstocht. Je vindt alle informatie en het programma via dit nieuwsbericht.

 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter