U bent hier

Geboortebos groeit verder

Zondag 21 november 2021 kwamen in totaal zo’n 90 kinderen, geboren in 2017, samen met hun gezin een boom planten in het geboortebos in Wezemaal.

Het is ondertussen een vaste traditie: het geboortebos. Zondag mochten de kinderen die dit jaar 4 jaar worden hun eigen geboorteboom planten. Voor nieuwe bomen is natuurlijk veel plaats nodig en daarvoor kunnen we terecht aan speelbos ‘t Waterdraakje. Zo wordt het speelbos verder uitgebreid met een geboortebos.

Op een perceel van ongeveer 65 are, ten oosten van het speelbos, werden in totaal 200 nieuwe wintereiken en elzenbomen aangeplant. Ook de komende jaren zal dit perceel verder gevuld worden met inheemse bomen. Inheemse bomen leven in harmonie met de rest van de lokale natuur en bevorderen de biodiversiteit.

Groene gemeente

De gemeente Rotselaar vindt groen in de gemeente belangrijk en zorgt daarom voor groene (speel)zones. Door het goede voorbeeld te geven wil de gemeente inwoners stimuleren om bomen op hun perceel te behouden en extra bomen aan te planten.

Dit goede voorbeeld wordt duidelijk ook gevolgd: voor het derde jaar op rij is gemeente Rotselaar koploper bij de actie ‘Behaag je tuin’ die samen met Regionaal Landschap Noord-Hageland wordt georganiseerd. We zijn trots op onze inwoners die zelf ook de kans benutten om hun tuinen te verduurzamen met mooi streekeigen groen.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter