U bent hier

Geboortebos verwelkomt 160 kinderen

Zondag 8 maart kwamen zo’n 160 kinderen, geboren in 2015 of 2016, samen met hun familie een boom planten in het geboortebos in Wezemaal.

Het is ondertussen een tweejaarlijkse traditie: het geboortebos. Hier mogen de kinderen die 4 of 5 jaar worden hun eigen geboorteboom planten. Voor nieuwe bomen is natuurlijk veel plaats nodig en daarom is er een nieuwe locatie gezocht: aan speelbos ‘t Waterdraakje. Zo wordt het speelbos uitgebreid met een geboortebos.

Op een perceel van ongeveer 65 are, ten oosten van het speelbos, werd zo’n 7,5 are aangeplant met wintereik en els. Ook de komende jaren zal dit perceel verder gevuld worden met inheemse bomen. Inheemse bomen leven in harmonie leven met de rest van de lokale natuur en bevorderen de biodiversiteit. Aan het Hellegat, de vorige locatie van het geboortebos, werden meer dan 1000 bomen aangeplant.

Groene gemeente

De gemeente Rotselaar vindt groen in de gemeente belangrijk en zorgt daarom voor groene (speel)zones. Want meer bomen zijn goed voor natuur en klimaat. Door het goede voorbeeld te geven wil de gemeente inwoners stimuleren om bomen op hun perceel te behouden en extra bomen aan te planten.
 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter