Gedeelde huisvesting van een niet-ontvoogde minderjarige

Bevolking

Het is mogelijk om in het dossier van een niet-ontvoogde minderjarige te vermelden dat de minderjarige ook verblijft bij de andere ouder, bij wie het kind niet is ingeschreven. De hoofdverblijfplaats van het kind, zoals door de ouders onderling vastgelegd of door een rechter of notaris bepaald, wordt niet gewijzigd.

Je kind kan hierdoor genieten van gemeentelijke kortingen, zoals de kosteloze toegang tot zwemzone 'de Plas' van Rotselaar.

Hoe aanvragen?

Wil je graag melding maken van een gedeelde huisvesting op jouw adres in Rotselaar? Dat kan bij de dienst Bevolking door een afspraak te maken via de link boven- of onderaan deze pagina. Je ontvangt een attest van de registratie.

Wat meebrengen?

  • Je identiteitskaart.
  • De verblijfsregeling met betrekking tot je kind: een gerechtelijke beslissing, notariĆ«le akte of schriftelijk wederzijds akkoord ondertekend door de ouders en voorzien van een kopie van de identiteitskaarten. Zo wordt de gedeelde huisvesting meteen geregistreerd. Indien er geen bewijsstuk voor handen is, gaat de dienst Bevolking na bij de andere ouder of die akkoord gaat. Indien er een akkoord is, gebeurt de registratie na vijftien werkdagen.