U bent hier

Gemeente Rotselaar lanceert Rotselaar Helpt: centraal platform voor coronahulp

De drastische maatregelen die werden ingevoerd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, raken alle inwoners van Rotselaar. Daarom neemt de gemeente Rotselaar en het Sociaal huis het initiatief om hulpinitiatieven te bundelen.

Het zijn de meest kwetsbare groepen die er het meest door getroffen zijn: oudere mensen en mensen met een minder goede gezondheid. Tegelijkertijd verhoogt de druk op de zorgsector die meer dan ooit de handen vol heeft. Het is dan ook hartverwarmend om te zien dat heel wat inwoners zich als vrijwilliger hebben aangeboden om te helpen waar het kan.

Inwoners bieden spontaan hulp aan

Om alle hulpvragen en het hulpaanbod zo goed mogelijk op mekaar af te stemmen, lanceert de gemeente en het Sociaal Huis het platform ‘Rotselaar Helpt'. Met dit platform brengen we structuur en duidelijkheid en geven we alle Rotselarenaren de kans om hun solidariteit te tonen.

Het platform wordt ter beschikking gesteld door Give A Day en laat toe om alle hulpvragen te centraliseren. Of iemand nu behoefte heeft aan hulp om boodschappen te doen, de hond uit te laten, naar de apotheek te gaan, een babbel om de eenzaamheid tegen te gaan, … het kan allemaal. De medewerkers van het Lokaal Dienstencentrum brengen bereidwillige vrijwilligers in contact met een persoon uit hun buurt die hulp zoekt.

Op www.rotselaar.be/rotselaar-helpt kunnen hulpvragen worden ingegeven én kan je in een oogopslag zien welke bijdrage je als vrijwilliger kan geven. Hulpvragen kunnen in alle discretie worden ingegeven via een online formulier, maar ook via mail rotselaar.helpt@rotselaar.be of via telefoon: 016 61 63 80. Het is ook mogelijk om een hulpvraag voor iemand anders in te geven.

Kaartjes voor je buren

Wie mensen uit zijn buurt wil helpen, kan op Rotselaar Helpt ook een kaartje downloaden om bij de buren in de bus te steken. Rotselaar is een warme gemeente. Met dit platform kunnen we alle initiatieven stroomlijnen. Met de onmisbare steun van vele vrijwilligers zorgen we ervoor dat niemand in deze coronacrisis uit de boot valt. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen willen helpen!

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter