Grijs uit, groen in: samenaankoop ontharding

'Grijs uit, groen in' is een samenaankoop voor ontharding bij particulieren, bedrijven en verenigingen. Je kunt je nu al voorinschrijven voor het project, zodat je op de hoogte wordt gehouden van elke stap. Vanaf de zomer van 2023 gaat de samenaankoop dan definitief van start.

De voorbije jaren zijn we getuige geweest van de dramatische gevolgen van de klimaatopwarming. De drogere en warmere zomers en de nattere winters zorgen voor schadelijke effecten voor onze gezondheid, veiligheid, natuur en economie.

Door verharding weg te halen en deze ruimte opnieuw in te richten met groen of waterdoorlatende materialen, kunnen we bijdragen tot een leefbaardere omgeving met:

  • Verhoogde waterinfiltratie;
  • Minder droogte;
  • Meer bescherming tegen wateroverlast;
  • Verkoeling in de zomer;
  • Betere luchtkwaliteit;
  • Meer groen en biodiversiteit.

Voorinschrijving

Rotselaar wil met het project van Interleuven inwoners, bedrijven en verenigingen stimuleren om op hun eigen grond te ontharden. Daarom doet ze mee samen met andere gemeenten aan het samenaankoopsproject “Grijs uit, groen in”.

Het project organiseert in eerste instantie een gezamenlijke prijsvraag om een (of meerdere) (tuin)aannemers aan te stellen, die bij particulieren, bedrijven en verenigingen onthardingswerken kunnen uitvoeren, op een professionele manier en aan een voordelige prijs. Wens je jouw oprit, terras, tuin of andere oppervlakte te ontharden en weet je nog niet hoe? Dan is dit project iets voor jou.

Jouw interesse voor de samenaankoop kan je aangeven door dit inschrijvingsformulier in te vullen. Het invullen van het formulier verbindt je niet tot een contract. Indien je niet beschikt over internet of je nog vragen hebt over het project, neem dan contact op met Interleuven:

Apostolos Georgoulas: 016 28 42 05 / apostolos.georgoulas@interleuven.be

Samenaankoop van start: zomer 2023

Tegen de zomer van 2023 zal de werkgroep een of meerdere aannemers gekozen hebben. Op dat moment gaat de samenaankoop definitief van start. De samenaankoop zal lopen tot eind 2024.