U bent hier

Huis van het Kind Rotselaar geopend

Het Rotselaarse Huis van het Kind is feestelijk geopend. De energiezuinige en toegankelijke nieuwbouw in de Kapelstraat is dé lokale informatie- en ontmoetingsplaats voor kinderen en ouders.

De gloednieuwe energiezuinige, hedendaagse en toegankelijke nieuwbouw is uitgerust met zonnepanelen, een regenwater- en warmtepomp. Er is binnen ruimte voorzien voor onder andere medische ondersteuning, een borstvoedingslokaal en een gespreksruimte.

De gemeente Rotselaar investeert in een nieuwbouw voor Huis van het Kind. Het Huis van het Kind is er voor alle (toekomstige) gezinnen, met bijzondere aandacht voor kwetsbare gezinnen, maar ook voor alle anderen die betrokken zijn bij de opvoeding van kinderen en jongeren tussen 0 en 24 jaar. Je kunt er terecht met alle vragen over opvoeding en ontwikkeling bij een opvoeddeskundige.

Gezinnen staan vandaag onder druk en worden geconfronteerd met tal van nieuwe uitdagingen. In een snel veranderende wereld, hebben ouders, kinderen en jonge gezinnen nood aan ondersteuning en antwoorden op hun vele vragen. Voor Rotselaar telt élk kind. Want kinderen zijn de toekomst.

Een huis voor elk kind

Het Huis van het Kind bevindt zich in de Kapelstraat 47 in Rotselaar, naast gemeentelijke basisschool ‘de Straal’ en nabij de buitenschoolse kinderopvang. Die centrale en goed bereikbare ligging verzekert de mogelijkheid tot ondersteuning dichtbij huis, want elk gezin heeft soms wel eens nood aan ondersteuning.

Elk kind, elke jongere en elke ouder kan in het Huis van het Kind terecht met zijn of haar vragen. Want gezinnen verdienen echt alle steun. Dankzij het Huis van het Kind kan de gemeente Rotselaar jonge ouders in eigen gemeente bijstaan met de ontwikkeling van hun baby. Dat doen ze nu bewust in een nieuw hedendaags gebouw.

Breed netwerk

Huis van het Kind Rotselaar wordt een echte ontmoetingsplek. Om zo’n plek te creëren heeft Huis van het Kind een netwerk van sterke partners en organisaties zoals Kind en Gezin, Wiegwijs (dat Huis van het Kind als thuisbasis gebruikt), de Gezinsbond, de jeugddienst en het Sociaal Huis. Samen kijken ze naar de noden en daarop stemt Huis van het Kind de dienstverlening af.

Zo kun je in het gebouw zelf altijd terecht bij Wiegwijs en voor de consultaties van Kind en Gezin. Het lokaal Loket Kinderopvang is dan weer bereikbaar voor elke ouder voor persoonlijke begeleiding van toekomstige ouders in hun zoektocht naar een geschikte opvangplaats. En samen met het Sociaal Huis van Rotselaar, zet Huis van het Kind extra middelen in om alle gezinnen te kunnen ondersteunen bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Activiteitenaanbod

De opening van Huis van het Kind valt dan ook niet toevallig samen met de week van de Groeilamp. Voor de themaweek rond opgroeien, organiseert Huis van het Kind workshops, lezingen en de Kindercarrousel.

In het gebouw van Huis van het Kind worden regelmatig activiteiten georganiseerd: lezingen, workshops, ontmoetingsmomenten, baby- en peuterspeelpunten (ontmoetingsmomenten tussen ouders waar tips uitgewisseld worden en workshops plaatsvinden) ...

Op diverse locaties in de gemeente organiseert Huis van het Kind de komende maanden activiteiten. Zo kun je op zaterdag 20 mei een workshop ‘Peuters en boekjes’ of een lezing ‘Niet NORMaal’ volgen in de bib. Op woensdag 24 mei is er de Kindercarrousel in GBS ‘de Straal’, een familie-evenement voor gezinnen met jonge kinderen van 0 tot 10 jaar.

Donderdag 25 mei is er in het Huis van het Kind een lezing ‘Verbindend gezag’. In de buitenschoolse kinderopvang Rotselaar is er op 31 mei, 16 juni en 26 juli een baby- en peuterspeelpunt. Tot slot kun je op 5 juli voor de (groot)ouder-kinderactiviteit ‘Kaarsen maken’ en op 17 augustus voor de (groot)ouder-kinderactiviteit ‘Oorbellen van klei maken’ terecht in het Lokaal Dienstencentrum in Werchter.

Alle informatie over Huis van het Kind vind je via

www.uwhuisvanhetkind.be/rotselaar

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter