U bent hier

Jeugdraad Rotselaar stelt jeugdplan voor

Donderdag 21 maart stelde Jeugdraad Rotselaar haar jeugdplan voor aan het gemeentebestuur. Dit memorandum kwam tot stand via een grote kinder- en jongerenenquête. In totaal kreeg de Jeugdraad via deze succesvolle bevraging een zicht op de mening van maar liefst 1.155 kinderen en jongeren tussen 6 en 25 jaar. 

Naar aanleiding van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen is de Jeugdraad van Rotselaar al van januari 2018 bezig om een toekomstplan op te stellen voor onze gemeente. De belangrijkste doelstelling is daarbij om kinderen en jongeren mee een stem te geven in de aanbevelingen voor het nieuwe gemeentebestuur. Om deze reden organiseerde de Jeugdraad een grootschalige kinder- en jongerenenquête in Rotselaar. 

De resultaten van de enquête (over jeugdbeleid, mobiliteit, diversiteit, ...) werden door de Jeugdraad van Rotselaar verwerkt en verzameld in één memorandum met concrete aanbevelingen voor het nieuwe gemeentebestuur. De Jeugdraad van Rotselaar vindt inspraak en participatie heel belangrijk. Het memorandum van de Jeugdraad bevat heel wat concrete tips en vernieuwende suggesties voor een modern jeugdbeleid.

Lees het memorandum
 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter