U bent hier

Kindercarrousel op woensdag 18 mei 2022

Het Huis van het Kind Rotselaar organiseert op 18 mei van 14 tot 17 uur een leuke kindercarrousel. Het evenement gaat door in de gemeentelijke basisschool van Rotselaar-Heikant (Schoolstraat 44). Hiermee wil het Huis van het Kind ouders en grootouders met hun jonge kinderen (0 tot 10 jaar) bereiken.

Via allerlei leuke workshops maken ouders kennis met het Huis van het Kind, leren ze andere ouders in de gemeente kennen in een ongedwongen sfeer en doen ze leuke activiteiten met hun kinderen. Ze ontdekken er ook het aanbod voor gezinnen in en rond Rotselaar en maken kennis met het aanbod rond opvoeding en ontwikkeling in de gemeente.

De kindercarrousel biedt drie interessante workshops en ouders kiezen zelf welke en hoeveel ze er volgen. De workshops zijn gerelateerd aan opvoeden en ouderschap. Voor kinderen, van baby tot 10 jaar, is er doorlopend randanimatie voorzien. Daarnaast vindt ook Warme William een plekje op de kindercarrousel en is er een pop-up Mamadepot waar je leuke kinderspulletjes kunt aanschaffen.

De namiddag is volledig gratis (behalve eventuele aankopen in het Mamadepot). Als je geen zin hebt om deel te nemen aan de activiteiten, kun je ook gewoon samen een stukje taart, gemaakt door een ambachtelijke bakker, eten.

Volg het Facebookevenement

Praktische info

  • Je kiest zelf of je 1, 2 of 3 workshops volgt. Ook als je geen workshops wilt volgen, maar wel wilt langskomen voor een stukje taart en de randanimatie, ben je heel welkom.
  • Inschrijven voor workshops via mail naar huisvanhetkind@rotselaar.be of op het nummer 016 61 64 11.

Voor wie?

Voor gezinnen, ouders en grootouders. Randanimatie voor kinderen tot en met 10 jaar.

Workshops

Heb je interesse om één of meerdere van onze workshops te volgen? Dan raden we je aan om je op voorhand in te schrijven, zo ben je zeker van een plekje. Volzet is volzet.

Als er op de dag zelf nog plek vrij is, dan kun je aansluiten waar mogelijk.

14.00 uur | Babygym

“Dansen samen met je kindje, grondoefeningetjes die je als mama weer in beweging brengen na de bevalling, en die tegelijk gericht zijn op de motorische én psychosociale ontwikkeling van je kindje”

Gegeven door Lore Verschueren

Voor ouders samen met baby (0-1 jaar)

15.00 uur | Verhalen vertellen

“Aan de hand van enkele concrete tips zal zij ons inspireren om met prentenboeken aan de slag te gaan bij zeer jonge kinderen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen!”

Gegeven door Gill Gerant van Narrata

Voor ouders met kindjes van baby’s en peuters

16.00 uur | Voeding bij kleuters

“Wat hebben de kleuters nodig en hoe leren we ze nieuwe smaken ontdekken. Waar moet je aan denken tijdens deze fase voor jullie kind? Info en concrete tips.”

Gegeven door Tijl Bertels

Voor ouders met kleuters (2,5-6 jaar)

Inschrijven workshops via huisvanhetkind@rotselaar.be of 016 61 64 11. Tijdens het volgen van een vorming is gratis kinderopvang mogelijk (0-10 jaar).

Waar?

GBS Heikant, ingang aan de Schoolstraat 44 in Rotselaar-Heikant.

Wanneer?

Woensdag 18 mei 2022. Onthaal open vanaf 13.45 uur. Activiteiten tot 17.00 uur.

Met dank aan

Bib Rotselaar, Den Ateljee en Stripeljee, Mamadepot, De Molen, Gezinsbond Rotselaar, Pikarnel, …

Meer info

huisvanhetkind@rotselaar.be of 016 61 64 11.

Volg het Facebookevenement

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter