U bent hier

Kindergemeenteraad opent vernieuwde jeugdafdeling van bib Rotselaar

De Rotselaarse kindergemeenteraad heeft de vernieuwde jeugdafdeling van de bibliotheek geopend. Die kreeg een nieuwe inrichting en dynamisch meubilair, zodat de ruimte aangepast kan worden aan verschillende activiteiten.

De jeugdafdeling werd vernieuwd met dynamisch meubilair in een nieuwe inrichting. De bibmedewerkers kunnen de jeugdafdeling nu zo opstellen dat die geschikt is voor verschillende activiteiten, bijvoorbeeld een schoolbezoek of het voorleesmoment. Zo krijgen kinderen telkens een optimale ruimte om te lezen, leren of luisteren.

Er werd bewust gekozen voor wit meubilair en een open landschap om rust te brengen in de jeugdafdeling. Bovendien trekken de kleurrijke boeken, die op ooghoogte van de kinderen staan, meteen de aandacht.

Eigen afdeling

De Rotselaarse bibliotheek kiest er bewust voor om een volwaardige kinderbibliotheek te voorzien. Het geeft kinderen de kans om te lezen uit het uitgebreid aanbod van prentenboeken, strips, verhalende, informatieve én luisterboeken. En dat allemaal op hun eigen plekje op de benedenverdieping waar ze comfortabel, geborgen en gezellig op ontdekkingstocht kunnen trekken.

Op de jeugdafdeling gaan verschillende activiteiten door. Naast de schoolbezoeken zijn er ook elke maand voorleesmomenten. Vanaf maart begint de bib bovendien met het project Leeshelden, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant. Daarbij begeleiden opgeleide vrijwilligers kinderen uit het tweede en derde leerjaar die moeite hebben met lezen. Zo krikken ze hun leesniveau op terwijl ze in de bib ontdekken hoe leuk verhalen zijn.

Kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad bestaat uit dertien kinderen die zich inzetten om de stem van de Rotselaarse kinderen te laten doordringen tot het beleid. Ze komen vier keer per jaar samen en bespreken onder leiding van de voorzitter van de gemeenteraad thema’s als veiligheid, groen en ruimte om te spelen.

Door de vernieuwde jeugdafdeling van de Rotselaarse bibliotheek symbolisch te openen, wil de kindergemeenteraad het belang aantonen van een creatieve en dynamische leeromgeving voor kinderen.

Ontdek de bib

Zelf een kijkje nemen? Je vindt de jeugdbib op de benedenverdieping van de bibliotheek in GC ‘de Mena’ (Provinciebaan 2, 3110 Rotselaar). Meer info vind je via https://rotselaar.bibliotheek.be/.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter